Siis kesä. Näitä yli kahdenkymmenen asteen lämpöjä riittää ensi viikon puoliväliin, eikä sittenkään kylmyys riivaa. Sillä sitten näkyy sellaisia +16ºC:n lämpöjä. Minusta ne ovat kesäisiä lukuja.

Mutta kaipa se syksy  ihanine sateineen ja viileämpine ilmoineen sieltä saapuu.

syyslehdet.jpg

Eilen tein parvekkeen siivouksen loppuun. Tai no, tältä osin. Vielähän siellä yksi krassi, pelakuut ja laventelit kukkivat - ja kelloköynnöskin nurkassaan. Mutta nyt köynnöskehikot on tyhjennetty, kolme neljästä, lasitukset ja lattia pesty ja valoisuus lisääntyi. Tosin, eilisen porotus sai partsille +31ºC:n lämmöt, kun ulkona oli +22ºC. Sen siitä saa, kun ei ole enää varjostusta!

Reunimmainen lasi oli auki koko päivän ja kun illalla sen suljin, vielä kahden aikaan yöllä siellä oli +21ºC. Niinpä avasin sen  yöksi. Ehkä siellä pystyy hiukan aikaa tänään oleilemaan ja lukemaan.

Noista syyslehdistä (kuvasta) tulikin mieleeni, että pitää taas alkaa kulkea sakset ja lankaa mukanaan ja tehdä puistoissa vaahteranlehtiruusukimppuja. Niitä, oransseja lehtiä, näkyi jo maassa, kun eilen kuljin kaupungilla.

Teevesi kiehui, kohta keitän kananmunan mikrossa, kokoan aamupalan tarjottimelle ja vien sen kirjan ja lehden kera partsille. Pitää nauttia nyt, kun ei vielä aurinko ole ihan suoraan kohti ja kuumenna minua ja pinnaani. :)

Lämmintä viikonloppua!

pinkkiruusu.jpg

RPnimikirjoitus.jpg