Novita vastasi palautteeseeni: "....Tuotantoteknisistä syistä johtuen lankojen jatkamiseen joudutaan käyttämään solmuja. Myös 7 Veljestä Polkka -langan värjäysprosessi on sellainen, että ilman solmuja sitä ei voida tehdä.
Solmujen sijoittaminen tuotannossa aina oikeaa kohtaan 7 Veljestä Polkka -langan mallikertaa on mahdotonta, koska esim. kerintävaiheessa lankaa jatkettaessa toinen langan pää on lähes näkymättömissä.
Jos solmu on kuitenkin solmittu lankaan ennen langan värjäystä raitojen järjestyksessä ja säännöllisyydessä ei esiinny mitään ongelmia. Joten solmujen kohdissa ei auta muu kuin purkaa lankaa oikeaan kohtaan mallikertaa. Saattaa olla, että puretulla langalla on jotakin käyttöä myöhemmin.
(Myös muut erikoisvärjättyjen lankojen valmistajat  joutuvat käyttämään solmuja langoissaan ja kokemuksemme mukaan, muissakin kuin Novitan valmistamissa langoissa, löytyy solmuja, joiden jälkeen kuviointi ei jatku säännönmukaisesti.)....."

Mitähän tekemistä muiden langoilla on tämän kanssa? Aika harvoin olen muiden langoissa törmännyt solmuihin. Järbon langassa oli kerran ja sain uuden kerän postitse alta aikayksikön. Novita on kai jo niin kyllästynyt solmupalautteisiin, ettei tarjoa mitään korvaukseksi neulojan tekemästä työstä.;(

Joka tapauksessa, jouduin purkamaan lankaa seuraavaan oikeaan kohtaan ja nyt näyttää siltä, ettei lanka riitä sukan kärkeen asti. Eli joudun etsimään pikkukerästä pätkän jatkaakseni sitä loppuun asti. Ja kun yksi mallikerta on tässä langassa ja värityksessä 27 kerrosta minun neuleessani, voi olla hiukka vaivalloista löytää se alkukohta, johon toinen lanka päättyy. Vaan yrittänyttä ei laiteta ja aion sen tehdä, vaikka se kysyy hermoja ja kärsivällisyyttä. Ja jos lanka loppuu kesken, puran molempien kärjet ja teen ne yksivärisestä langasta.

Grrrhhh..... mutta elämä on!

valkoruusuperhonen.jpg

RPnimikirjoitus.jpg

Edit-täti klo 16:30 Loppupäässä oli toinen solmu, mutten enää edes jaksanut alkaa etsimään uutta langanpätkää. Kärki loppui siniseen, vaikka piti loppua valkoiseen. Se viimeinen sininen pätkä oli liian pitkä jatkettuna. Lopulta lankaa jäi metrin verran jäljelle. Saavat kelvata vastaanottajalleen ihan tällaisenaan. En enää pura ja tee viimeistä kymmentä kerrosta uudelleen.