IMG_0002.jpg

Viime sunnuntaina tilasin neljä kukkien kiipeilytelinettä parvekkeelleni köynnöskukkia varten. Lisäksi läpinäkyvän laatikon kivipuroni alle, ettei vesi valu parketille, jos se sattuu heittämään vettä yli laidan.

IMG_0002.jpg

Alkuviikosta teki mieli jotain makeaa teen kanssa, eikä ollut mitään tarjolla, joten googletin "kuppikakku mikrossa" ja ohjeella tein kaksi sellaista. Tykkään näistä ohjeista, joissa ainekset vain sekoitetaan ja se on siinä.

IMG_0003.jpg

Upotin kumpaankin kuppiin puoli kourallista karpaloita, Mutta niihin voi laittaa mitä haluaa. Vaikka banaani/omena/päärynäviipaleita tai muita marjoja ja hedelmäpaloja.

IMG_0004.jpg

Koska ohje oli tehokkaammalle mikrolle, siinä olikin pähkäilemistä, että kauanko annan niiden siellä omassani  "paistua".

Seuraavalla kerralla otan kyllä teekupit (2 dl) käyttöön, kahvikupeista (1,5 dl) tulee helpommin yli.

IMG_0005.jpg

Lopputulos oli kuitenkin niin hyvä, että...

IMG_0001.jpg

..loppuviikosta tein toisen kerran ja nyt kumosin kakkusen asetille, peitin hillahillolla ja koristelin kermavaahdolla sekä sokerihelmillä. Join vähän hienommin, huvikseni.

IMG_0003.jpg

Torstaina hoidin kukkiani. Näistä ilmanpuhdistajistani yhdeksän kukkii valkoisin tuoksuvin kukin.

IMG_0005.jpg

Eilen Posti toi pakettini. Jännitin kovasti, pitääkö sanonta paikkansa, että postimies soittaa aina kahdesti. :) Oikeassa se oli!

Nyt kelloköynnökset saivat oman kiipeilytelineen ja kolme muuta odottavat parvekkeen siivousta ja kesäkuntoon laittoa. Ehkä viikon päästä lämpenee niin paljon, että uskaltaa lasitettuun tilaan viedä. Siellä on yleensä pilvisellä ilmallakin 5-6 astetta lämpimämpää kuin ulkona. Auringon paistaessa tietysti paljon enemmän; tänään oli +19,3ºC, kun pidin lasit kiinni ja istuin siellä kutomassa ja kuuntelemassa kevään ääniä.

IMG_0006.jpg

Keisarinelämänlangat ja mustasilmäsusannat nostavat päitään.

IMG_0007.jpg

Kovasti päivänsinetkin (kiitos, Hanne, ja onnea vielä eilisen johdosta!) kurkottavat valoa kohti keittiön baaripöydällä.

IMG_0008.jpg

Leivon joka toinen aamu sämpylöitä ja eilisaamuna tein lisäksi mureita pikkuleipiä kaikesta siitä, mitä jääkaapista löytyi. :) Molemmat taikinat myös niitä pelkällä sekoittamisella valmiita.

IMG_0009.jpg

Tänä aamuna paistoin pannukakkua, kun yksi maitopurkki pääsiäiseltä piti poistaa päiväjärjestyksestä.

Minulla on keittiökaapinoven sisäpuolella nyt kolme ohjetta: helpot ja nopeat sämpylät, kuppikakut mikrossa ja maailman paras pannukakku.

IMG_0001.jpg

Orvokit tuoksuvat ihanilta partsilla, kun aurinko lämmittää ja täyttää tilan. Perunanarsissit vetelevät viimeisiään, vaikka kyllä sieltä vielä uusia kukkavarsia lykkää.

Nuo vipperät ovat ainoa myönnytykseni vapulle. Ei munkkeja, ei simaa, ei ilmapalloja tai serpentiinejä. Kyllä se möykkäjuhla kuuluu ja näkyy muutoinkin, varsinkin kun huomenna torilla on vappumarkkinat.

Siitä huolimatta:

Nosta malja
kuohuvaa tuulta,
ota kulaus aurinkoa,
juo tähtien varjoja,
maistele kuun valkeaa viiniä.

Kohota lasisi,
se on täynnä pilvistä
pudonneita pisaroita.
Lasin pohjalla on vielä
tilkka vuoripurojen
kirkasta vettä.

Anna sen virkistää
Sinua vappunasi!

-tuntematon-

sinisiipi%20ja%20ruusut.jpg

RPnimikirjoitus.jpg