NonnuNeulojan neulekuvahaaste 2018

Nytpä tulikin tenkkapoo. Laittaisiko tähän kuvan kirjasta, jonka viimeksi luin vai kukkapenkistä, jonka tein. Se oli muuten sydämenmuotoinen ja siitä toivon mukaan ensi keväänä nousee sini-keltainen kukkameri. Kirja oli joku Nora Robertsin kirjoittama.

Mutta kyllä tärkein viime aikojen kätten työmme on hyttyspaviljonki, jonka kokosimme kotipihaankin. Meillä on sellainen toista kesää mökillä ja on niin hyväksi havaittu, että halusin sellaisen kotipihallekin.

pihapaviljonki.jpg

Viime torstaina sitten laitoimme sen kuntoon sisustusta myöten. Ja siellä on sitten juotu kahvit, teet, nukuttu päivätorkkuja, luettu ja seurattu luonnon elämää. Eilen seurustelin västäräkin ja keltavästäräkin poikasten kanssa. Västäräkkiäiti opetti poikastaan etsimään itse ruokansa ja pikkuinen kulki perässä suu auki ja kerjäsi helppoa ruokaa. Saikin silloin tällöin, mutta enimmäkseen äititipu näytti mallia ja meni edellä kuin karkuun näyttäen mallia. Myöhemmin illalla poikaset olivat omillaan. Västäräkki nokkii maasta ja lyhyistä ruohonkorsista, keltavästäräkin poikaset hyppäävät ja lennähtävät pitkänkin korren tai kukan varrelta ottamaan herkkunsa.

Illalla luvattiin rankkaa sadetta ja keräsin tyynyt ja varasängyn pois, mutta eipä sitä sadetta tullut kuin vähän. Kohta siis vien sängyn, tyynyt, viltin ja muun rekvisiitan takaisin paviljonkiin ja alan nauttia tästä päivästä.

Edit: Jos ostat vastaavan paviljongin, metalliputket kannattaa teipata liitoskohdista jesarilla tjmv. ja vahvistaa paviljonki naruilla. Seinät ovat eri kerroilla näköjään eripituisia ja tämän helmaan ei saa laitettua kiviä painoiksi kuten mökillämme, vaan Ukkelini iski puutapit maahan seinän keskikohdalle sisäpuolelle ja kiristi yläputkesta alas jokaisen seinän. Ei pitäisi tuulenpuuskien sitä viedä mukanaan. Metalliputket säilytämme pitkinä, emmekä pura niitä alkutekijöihinsä talveksi. Kestää kauemmin. Varo myös verkkoseiniä käsitellessäsi, ettei tule reikiä. Jos tulee, laita jotain teippiä molemmille puolille verkkoa. Ne takertuvat toisiinsa ja pysyvät paikoillaan.

ButterflyRose.jpg

RPnimikirjoitus.jpg