Olin hirveän hämmästynyt, kun etsin netistä tietoa, mitä muut ovat tuosta langasta tehneet.  Omiin silmiini sattui melkeinpä pelkästään negatiivista. Että värit ovat hirveitä yhdistelmiä, on solmuja (ja Novitan langoissa niitä vasta onkin!), on sitä ja tätä.

Mutta, mielestäni tuo on tarkoitettukin perussukkien tekoon. Ei siitä kannata yrittää tehdä mitään siksakvartta tms.

Monet valittivat, ettei raitoja/kuvioita saa millään kohdilleen molempiin sukkiin. Sehän on järjestelykysymys!

P9250006.jpg

Yhdestä kerästä saa parin samanlaisia sukkia kokoihin alle 37, lyhyin varsin. Itse aloitan langan sisältä. Kun sukka on valmis, kerin lankaa pikkunyssäkkään, kunnes tulee samanlainen kohta kuin sen ensimmäisen sukan aloituksessa.

P9250007.jpg

Ekat sukat tein yhdestä kerästä ja kun oli kaksi solmua ja molemmat jatkettu ihan väärästä kohdasta, tuli vähän erilaiset sukat, mutta mitä se haittaa?!

P9250005.jpg

Jos vastaan tulee solmu, kannattaa keriä lankaa auki ja katsoa, miten värit jatkuvat ja etsiä samanlainen kohta. Aina se ei onnistu, joten seuraaviin sukkiin tein kantapäät sävyihin sopivasta jämälangasta ja kudoin sukkaa eteenpäin seuraten koko ajan värejä. Kun tuli vastaan samanlaista väritystä kuin aloituksessa, katkaisin langan ja tein kärjen samasta langasta kuin kantapään. Silloin toisen sukan voi aloittaa samanlaisella värillä ja tehdä toisen kaltaiseksi. Ja jos haluaa pitkät varret, kannattaa aloittaa jollain jämälangalla ja jatkaa vasta nilkasta Sockilla. Väritykset näissä ovat eripituisia, joten toisiin joutuu käyttämään kärkeen toista lankaa, toisiin ei.

Erikoisiin neuleviritelmiin tätä lankaa ei ole tarkoitettu, ei tuosta väri-ilosta erota valepalmikkoakaan, joten ainakin minä teen vain perussukkia.

On tämä lanka tasalaatuisempi kuin Novitan, pehmeämpi ja monta kertaa halvempi. Pitää vain osata käyttää sitä oikeisiin kohteisiin, eikä yrittää tehdä hienompaa kuin mitä yleensä tehdään luksuslangoista.

keltaruusujaperho.jpg

RPnimikirjoitus.jpg