Kun viime kesänä mietin, mitä teen joululahjoiksi, oli minulla neljä vaihtoehtoa. Valitsin kassit ja niihin painamisen.

Tilasin hetimiten kassit ja värit ja loput tarvikkeet etsin varastoistani.

IMG_0002.jpg

Tässä niitä on: värejä, pesusienen palasia ja erilaisia käyttämättömiä meikkipensseleitä, yksi pieni maalipensseli, peruna, kukkasiili, käpy, paristoja, merkintätussi, kuusikulmainen lasipurkki, tekolehtiä, nippu pieniä marjaoksia.

Pesin ja silitin kassit ennen painamista. Kaikki ovat samankokoisia, lyhytsankaisia, kankaisia kauppakasseja.

Silitin kuivuneet kuvat leivinpaperin läpi, jotta kuviot pysyvät.

Ja tällaisia niistä tuli:

IMG_0006.jpg

Lehdet tein perunamuotilla, jonka pidikkeenä käytin kukkasiiliä eli fakiiria. Painoin piikit perunaan ja siitä oli hyvä pitää kiinnikin. Kukkatertut painoin auenneen kävyn kantaosalla.

IMG_0008.jpg

Ylimmät tein silkkikukka-muratinlehteä apuna käyttäen. Alemmissa käytin pariston pohjaa, lasipurkin pyöreää suuaukkoa ja pohjan kuusikulmiota sekä käpyä.

IMG_0012.jpg

Näissäkin käytin purkin suuaukkoa ja käpyä.

IMG_0014.jpg

Kävyllä ja perunamuottilehdellä nämä tehtiin.

IMG_0018.jpg

Ja samalla tavalla nämäkin. En enää muista, missä käytin aluksi marjaoksia. Sen muistan, että laitoin siihen sinistä maalia, joten se on ehkä ylimmän kuvan vasemmanpuoleisen sinisen kassin kuva. Oli vain liian vaikeaa, kun piti joka kerta suojata kädet paperilla, ettei joka paikka sotkeentunut oksaa painaessa kangasta vasten.

Tätini sanoi käyttävänsä kassiaan nyt postin kuljettamiseen, yksi lapsistani käyttää omaansa kauppakassina, toinen purkkien keräilypaikkana.

Ne, joille en lahjaa tehnyt, saavat kirjeen, jotka kirjoitan pyhien aikana.

Nyt on parasta mennä nukkumaan vähäksi aikaa, että jaksaa aamupäivällä lykätä lunta. Kävin illan mittaan jo kolme kertaa sitä lykkäämässä ja yön aikana pitäisi tulla taas viitisen senttiä. Pihalla on jo aikamoinen lumikasa, jonka siirrän sitten pikkuhiljaa sivummalle.

Hyvää yötä!

keltaruusujaperho.jpg

RPnimikirjoitus.jpg