Niin se aika juoksee. Mutta aina joissain väleissä ehtii jotain tekemäänkin. Olen lukenut lukemattomia kirjoja, leiponut ja pakastanut pannukakkuja, tehnyt yhden pikakakun, jonka kostutin brandy-sokerivedellä ja laitoin väliin

P5310015.jpg?1527919327

raparperimansikkahilloa sekä kermavaahtoa, jossa vaniljakreemijauhetta. Päälle ripottelin sokerikristalleja ja kaivoin pakastimesta joskus ammoin sulatetusta suklaasta tekemiäni kiekuroita. Kolmen munan kakkupohjan ohjeen lainasin Makeaa-leivontablogista. En jaksanut nyt väkertää mitään koristeita sokerimassasta.

P5280005.jpg

Mökillä on koottu kesäpaviljonki ja on siellä jo muutamakin tunti tullut istuttua ja luettua. Sieltä on hyvä seurata luonnon elämää ilman surisevia öttiäisiä. Sääskistä on vain koiraita ollut liikkeellä, kun eivät millään suostu ottamaan verikokeita, että saisin immuniteetin koko kesäksi. Niillä ekoilla sääskillä kun on väkevin "myrkky".

Myös vesipumppu on laitettu ohivirtaavaan ojaan ja letkua vedetty sieltä pihaan. Vielä kun jaksaisi siivota kodan ja mökin talven jäljiltä tuoksuvan puhtaiksi.

P6020027.jpg

Kotipihassa olen laittanut kukkia isoihin ruukkuihin, joskin ensin piti väkertää keijunmekolle oma

P5260012.jpg

obeliski eli kiipeilyteline pajuista. Sattui kuistilla olemaan vanha kukkaruukku, johon tökkäsin viisi pitkää oksaa pystyyn, sidoin ne ylhäältä kimpuksi ja vääntelin ohuempia varsia ympyröiksi. Sitten otin kukkalankaa ja vääntelin sitä ympäriämpäri ja sidoin renkaat kiinni pystypuihin.

P6020015.jpg

Kyllä se minulle ja keijunmekolle kelpaa. :) Ei kaiken tarvi olla niin hienoa ja viimeistellyn näköistä. Hyvin ajaa asiansa eli auttaa köynnöstä kiipeämään.

Kylmiksi öiksi olen tehnyt ruukuille suojahuput hallaharsosta, joten ei tarvi niitä kanniskella mihinkään. Siis raskaita ruukkuja.

Perunat ja yrtit ovat laatikoissaan mökillä kasvamassa, uusia kukkia olen sinne istuttanut eli syysleimuja ja prinsessankakkaroita. Eilen sain kaksi pinkkiä dahliaa, jotka vien mökille kesäksi ja talvetan kotona kellarissa.

Tänään sataa piiiiitkästä aikaa, joten odotan mielenkiinnolla, mitä kukkia maasta nousee, kun olen vuosikausia kylvänyt ja istuttanut vaikka mitä, mutta kunnon kesää ei ole ollut, jonka aikana niiden tuloksia olisi voinut ihailla. Ehkä tänä vuonna tulee oikea kesä. Eikä sada lunta joka kuussa kuten viime vuonna.....

toivoo

valkoruusuperhonen.jpg

RPnimikirjoitus.jpg