14.02.2015%20037.jpg

Tässä parempi kuva siitä aiemmasta kieputtelun tuloksesta nyt, kun aurinko paistaa.:) Paistaa niin kirkkaasti, että piti laittaa valoverhot ikkunaan, etteivät kukkaparat saa shokkia äkillisestä ja runsaasta valosta.

14.02.2015%20043.jpg

Tässä eilisen käsityö viittä vaille valmiina.

Sitten erilaista käsityötä....

14.02.2015%20valkosipulit.jpg

Tänä aamuna olen jo ehtinyt vaihtaa yrttiruukkuihin mullan ja laittaa niihin valkosipulin kynnet kasvamaan. Napsaise kynnen päät auki, siten varsi pääsee kasvamaan nopeammin ja suorana. Välillä, jos unohtaa, saa vähän ajan päästä kiharaa vartta syödäkseen.

Meillä kasvaa aina, ympäri vuoden, valkosipulinvarsia keittiössä. Siitä napsimme sitä saksilla silputen leivälle tai ruokaan. Pitää flunssat loitolla!

Valkosipulit eivät tykkää syvästä mullasta. Paras astia on sellainen matala kaupan jauheliha/kanarasia. Syvässä astiassa se kasvattaisi vain juuria. Esteetikko tietysti vaihtaa vihreän rasian kevääksi eli ostaa kanaa vain saadakseen oikean värisen kasvatusalustan.:)

Minulla ovat nuo vihreät peltiset pikkuruukut vielä vapaina ennen kevään yrttikautta, jolloin basilikat ja muut valtaavat ruukut, joten otin ne käyttöön. Seuraavan satsin voinkin jo istuttaa "kana-astiaan".

14.02.2015%20valkosipuli.jpg

Aurinkoista talvipäivää!

keltaruusujaperho.jpg

RPnimikirjoitus.jpg