Vihdoinkin sain sen tehtyä! Viikonloppuna kahlattua nettikauppoja läpi ja tilattua itselleni kauan kaipaamani pienet täytekakkupohjavuuat. 10 ja 12,5 cm halkaisijoiltaan. No, tuli siinä samalla kyllä tilattua pussinsulkijoita, pieni ja iso tyllaliitin, kierrekukka- sekä neilikkatylla. Kunhan nyt saisivat tilaukseni matkaan, että pääsen tekemään  kahden hengen täytekakkuja. Ekana aion kyllä testata mokkakreemikakkua ja sen varmaan syön yksin. ;)

Edit: Niin minun tuuriani. Kierrekukkatylla olikin loppunut, vaikka sitä saattoi tilata, joten nyt minulle tuleekin lehtitylla. En sellaista olisi kyllä tarvinnut, mutta kun olin jo maksanut, niin jotain samanhintaista piti ottaa tilalle. Enkä siltikään saanut juuri sitä, jonka valitsin. :) Että ans kattoo, onko se yhtään sydämenmuotoinen lehti, joka siitä tyllasta tulee ulos....

10.11.2020%20teet%C3%A4%20ja%20kakkua.jp

Minulla ei ole kahvinkeitintä, enkä osaa keittää kuin nokipannukahvit, johon kahvinporot mitataan kourakaupalla. Nyt otin käyttöön yhden kupin keittimen ja opettelen sillä. Eka kokeilu onnistui yli odotusten, joten ehkä osaan keittää sillä kupillisen kahvia, jos tulee joku kahvivieras. Yleensä vieraani ovat kyllä teeihmisiä.

10.11.2020%20joulukuusi.jpg

Joulukuusi odottaa paketissaan. Pitää varmaan miettiä, mihin sen laitan, avata se, levittää oksat ja alkaa pikkuhiljaa oikoa niitä asentoonsa. Jos se nyt enää on kuosissaankaan... on jo niin vanha, että pian tulee 35 vuotta täyteen. Hyvin on hintansa tienannut. Ajattelin seuraavaksi ostaa kuusen, jossa on valot valmiina. Säästyy siltä iänikuiselta johtoselvitykseltä. :) Tai ehkä alan käyttää oikeaa, elävää kuusta omasta metsästä, jos satun löytämään. Täälläpäin niitä ei paljon kasva. Edellisellä pihalla tein harvennusta joka vuosi, kun kielsin innokkaita talkoolaisia kaatamasta ylimääräisiä kuusia. Nyt ne taitavat olla siellä jo loppu, eikä minun takapihallani niitä kasvakaan. Vain pajuja ja pari koivua.

20+ Kicksled ideas | dog sledding, sled, sleds

Tänään olen ollut laiska, enkä ole koskenutkaan puikkoihin. Mutta oli luistava keli kuntopolulla potkuroida. Metsän siimeksessä lunta oli enemmän kuin omalla pihalla ja kun laittoi toisen jalaksen kulkemaan vanhoja jälkiään pitkin ja toisella ohjasi jäisellä lumen pinnalla, koko kuntopolun kierto kesti puolet vähemmän aikaa kuin kävellen, vaikka välillä jalakset upposivat lumeen. Ja mäet oli ihanaa huristella alas! Uskalsin, vaikka ensin ajattelin, etten niitä tule alas kuin kävellen. Hokasin hyvän tekniikan jarruttaa, joten nopsaan meni se keikka. Loppumatkasta eräs naapuri oli sauvakävelyllään ja neuvoi menemään apteekkiin ostamaan nastat kenkiin. Käyn huomenna kysymässä. Sitten voisin taas kävellä metsäpolulla.

Mutta nyt avaan nuo vanhat pussilakanat, paljastan kuusen ja katson sen kunnon. Hiukan huolettaa alustan kiinnitys.... se heilui uhkaavasti vinoon. Ehkä se kuusen osto on lähempänä kuin luulinkaan.

sinisiipi%20ja%20ruusut.jpg

RPnimikirjoitus.jpg