P1190001%20%282%29.jpg

Eilisiltana sain yhtäkkiä päähäni, että vihdoinkin sulatan niitä kynttiläjämiä, joita on jo ämpäri täynnä.

Tuumasta toimeen. Otin kassista kaksi käytettyä metalliastiaa, joissa oli ulkotulet viikko sitten ja jotka olivat tyhjinä roskiksen vieressä. Otin ne talteen juuri tätä tarkoitusta varten.

P1190002%20%282%29.jpg

Laitoin hellankulmalle kattilan, jossa oli vähän vettä ja keskelle toisen metalliastian, johon silppusin kynttiläjämiä sulamaan. Kattilankansi oli vieressä, jos vaikka leimahtaisi....

Vanhoista aterimista etsin jonkun italialaisen ja huonon haarukan, jolla painelin kynttiläjämiä liemeen sulamaan. Kun sitä vettä ei saa päästää kiehumaan, vaan sen pitää sulattaa kynttilät, ei keittää.

P1200003.jpg

Kun melkein kaikki olivat sulaneet, nostin astian pois kattilasta, tekemilläni koukuilla. Ne olivat uudenvuoden jättitähtisädetikuista ne varret. Tiputtelin kynttilänpalasia massan päälle niin paljon, että sitä oli noihin sivuilla oleviin reikiin asti. Siellähän ne sitten palavat. Ei tämä mikään kauneuskisa ollutkaan, joten ulkonäkö on toissijainen asia. ;)

Tökkäsin sädetikkujen toisesta päästä pätkäistyn "tikun" astian keskelle nopeasti jähmettyvään massaan ja pyörittelin sitä aina välillä, että siihen tulisi sopiva reikä sydänlankaa varten. Kun en löytänyt viime vuonna ostamiani sydänlankoja mistään, vaikka etsimme kissojen ja koirien kanssa taskulamput kiiluen joka kaapista ja nurkasta. Siksi piti saada keskelle jonkunlainen reikä, johon langan voi sitten laittaa, kun ne löytyvät tai saan ostettua uudet kaupasta.

Vielä jäi puolet sangollisesta kynttilänjämiä käyttämättä, joten pitää joko polttaa nuo kaksi tyhjiksi tai etsiä metalliroskiksesta kaksi astiaa lisää.

Että tällaista näperrystä nyt sain päähäni.

*Edit 12.02.2019: Yksi ulkotuli paloi melkein kaksi vuorokautta ja nyt on molemmat poltettu loppuun. Ja seuraavat odottavat tekemistään.

ruusujasyd%C3%A4met.jpg

RPnimikirjoitus.jpg