IMG_0003.jpg

Kun tulin torin kautta hammaslääkäristä, ostin tuon kassillisen parveketäydennystä. Siinä on kaksi timjamia, kaksi laventelia, kaksi pelakuuta, pienilehtinen basilika, ruohosipulia, tilliä ja persiljaa. Ei kait siinä ollut muita yrttejä nyt.... Ja koko komeus 36€.

Saan tuoksua parvekkeelleni orvokkien hennon tuoksun lisäksi. Hassua muuten, että samat pelakuut maksoivat kukkakaupan ulkopuolella kympin enemmän kappaleelta kuin suoraan puutarhasta myyvän pariskunnan pöydällä olevat. He myyvät poikansa puutarhan tuotteita. Olisin halunnut kerrotun pinkin pelakuun, mutta ei ollut enää jäljellä. Olisi ollut vain persikanvärinen ja se on liian pliisu minun makuuni. :) No, valkoiset norsuni saavat nuo kaksi kyytiinsä.

Kävin sitten kotona jättämässä tuon kassin ja kun kirja oli saapunut kirjastoon, se Paasosen kirja, hain sen. Seuraavaksi reppu selkään ja Saleen. Ostin kaikkea terveellistä. :) Hätälän Onkimiehen kalapihvejä, Rostenin Siemenrapeita, nuudeleita, että saan katkarapuvokkia, maksamakkaraa, juustolevitettä Ingmariini merisuolan sijaan, sesonkisalaattipussin ja juustokuutioita, banaanitertun, teetä, riisikakkuja, kananmunia, kunnon nakkeja keittoa varten. Sekä Yhteishyvän parvekelukemiseksi ja viihteeksi. Olen antanut itselleni määräyksen syödä pakastintuotteet pois. Ai niin, ostin siis luomumaitoakin, että voin tehdä pirtelöitä.

Huomenna ilma viilenee minullekin sopivaksi ja aion laittaa noita kukkia ja yrttejä partsilleni. Pitää miettiä, miten laitan rahit ja kukkapöydät niin, että saan köynnösritilät pysymään paikoillaan ilman kummoisia kiinnityksiä. (Kun isoja parvekeruukkuja ei ole....) Ne kun ovat viuhkanmuotoisia, niin ajattelin sitoa niitä naruilla yhteen ja rutistaa parvekelasien ja rahien/tuolien/ruukkujen puristuksiin ja kun vain yksi lasi on kesän avoinna, ne eivät putoa pihallekaan tuulessa. :)

Kun nyt pitkästä aikaa kuljin ihmisten ilmoilla, huomasin, että omenapuut, morsiusangervot, lemmikit ja monet muut kukat kukkivat. Kunpa tulisi vielä sadetta ja siitepölyt vähenisivät, että pääsisin kunnon lenkeillekin. Nyt silmät vuotavat, ääni on käheä, nenä vuotaa, aivastuttaa. Mutta elämä on.

Kyllä se tästä helpottaa ajan mittaan.

ButterflyRose.jpg

RPnimikirjoitus.jpg