Nyt, kun joka päällysaines täytyy kierrättää, olen lukenut mielenkiinnolla eri pakkauksia.

En vain ymmärrä, miksi taloussokeripussi laitetaan kartonkiin, kun olisin automaattisesti laittanut sen poltettaviin eli sekajätteeseen?! Tai miksi Koulunäkkipaperi onkin muovijätettä.

Kaikkea kummallista tulee vastaan, mutta aika hyvin niissä lukee, mikä osa mihinkin kuuluu. Paitsi ulkolaisissa, joita onneksi tulee harvemmin vastaan, kun yritän pysyä kotimaisissa. Tai ns. kotimaisissa. Jos katsoo esim. juustoja, harva on valmistettu Suomessa. On EU:ta, Ranskaa, Viroa, Saksaa, Puolaa ja ties mitä maita.

Ja kun boikotoin Valiota ja Nestleä, niidenkin tehtaat on joskus piilotettu niin hyvin, ettei heti hoksaa, että ne ovatkin vääränlaisia. Kun ne tuotteet brändätään toisille nimille. Kuten Aino-jäätelöt.

Mutta nyt meni taivas pilveen ja voin hetken taas istua partsilla virkkaamassa. Siellä on varjossa +25ºC. En viitsi kaikkia laseja avata, etteivät kukat putoa pihalle lasituksen vierestä. :) Onneksi merituuli vilvoittaa aina ja varsinkin täällä ylhäällä.

IMG_0001.jpg

Enhän minä malttanut olla aloittamatta mattoani, kun sain vähänkin lankakerää valmiiksi. :) 160 silmukkaa ja pari kääntymiseen. Eka kerros pylväillä, että on helpompi viimeistellä ja nämä hapsukerrokset kiinteillä silmukoilla.

Nyt yhdistelen langanpätkiä niin pitkästi kuin viitsin ja sitten virkkaan eteenpäin. On liian pitkät kynnet kaikkein lyhyimpiä solmeilla, mutta jätän ne siihen, kunnes leikkaan kynnet lyhyiksi eli kun tarpeeksi moni katkeaa. :) Pitkiin pätkiin teen lenkkejä, jotka leikkaan sitten auki, että saan hapsuja sopivin välein.

Yleensä aloitan keskeltä ja teen suorakaidetta ympäriinsä, mutta kun nyt tiedän, mihin matto tulee, tiedän myös sen koon. Siksi aloitin tällä kertaa näin.

sinisiipi%20ja%20ruusut.jpg

RPnimikirjoitus.jpg