En ymmärrä, mitä olen tehnyt väärin. Vein pelakuut 1,5 kk sitten talviteloille makkariini, jossa ei lämmityskään ole päällä, kun tykkään nukkua viileässä - korkeintaan +15ºC. Loppuviikosta katselin ulos ikkunasta ja huomasin, että yksi pelakuista  lykkää vain nuppuja ja kukkii! Vaikkei ole saanut vettäkään melkein kahteen kuukauteen!?!?

IMG_0002.jpg

Kun laitoin ne talviteloille, poistin kuivat lehdet ja kukkavanat ja jätin ne ikkunalle, kun en tiedä, mitä muutakaan niille tekisin. Ovat vielä pohjoispuolella taloa, joten eivät ne voi luulla keväänkään tulleen.

Eivätkä ne ole ainoat. Keltainen ja punainen kerrottu kiinanruusu lykkäävät vain nuppuja ja kukkivat minkä ehtivät, eivätkä älyä ollenkaan lopettaa. Ja kun minun oli tarkoitus kerätä tuohon pöydälle kaikki viherkasvini talveksi ja laittaa laatikossaan odottava kasvilamppu niiden ylle. Odottavan aika on tunnetusti pitkä....

Eilen päättelin kaksi polvipeittoa. En ole vielä päättänyt, kumman lähetän ystävälleni. Höyrytän ne tänään ja kuvaan illemmalla.

Edit: Tässä ne kaksi ekaa ovat. Ruudullinen noin 48x74 cm, toinen noin 59x90 cm.

IMG_0004%20%282%29.jpg

Kaikki langat Seiska veikan jämiä. Ylempi 10 silmukkaa 14 krs vuorotellen oikeaa ja nurjaa, että tulee ruutuja. Alempi noin 15 cm ainaoikeaa, noin 15 cm helmineuletta, 15 cm ainaoikeaa jne. Nettitelkusta eri sarjoja katsoessa tosin välillä tuli 18 senttiäkin, mutta väliäkös sillä! :)

Lumentyönnin odottaa viikonlopun lumisateita. Ehkä lunta saadaan harmaan maan peitoksi ja koko maailma valaistuu, vaikka aurinko jaksaakin nousta enää vain pariksi tunniksi taivaalle. Neljässä lyhdyssä palaa kynttilät kuistilla ja pihalla ja valobambi makaa kuistin penkillä. Kaksi valopuuta ja seinätähti antavat myös valoa pimeyteen. Puhumattakaan kaikista niistä valoista, joita on joka ikkunallani. :)

Kuusen alaosa on korjattu paksun siipimutterin avulla, joten kyllä se vielä ainakin yhden joulun kestää.

Decolan paketti on vielä avaamatta keittiön sohvalla. Kaipa minun pitäisi tarkistaa ne tyllat.

18.11.2020%20kaarikynttelikk%C3%B6.jpg

naapurini ottama kuva

Eilen vein äidille tuunaamani kaarikynttelikön. Alunperin se toimii vain paristoilla, mutta ostin 20 ledin ketjun ja ujutin sen taivaalle, tupaan ja puiden väliin. Siinä menikin tovi, että keksin, miten saan valot tupaan, jossa oli jo ne paristolla toimivat valot "tiellä". Siihen tarvittiin pitkä mehulusikka ja pitkä pussinsulkija. :) Lusikan varteen se pussinsulkija, sisään oikealta sivuikkunasta ja läpi tuvan. Kun pussinsulkija tuli esiin vasemman reunan ikkunasta, otin siitä kiinni ja poistin lusikanvarren. Sitten led-valoketjun pää kiinni pussinsulkijaan ja veto sisään. Hätä keinot keksii. Ihan nätti siitä tuli, vaikka itse olisin tykännyt kylmänsinertävistä valoista, kun tuon nimi on kait Talvikylä. Se on kiinnitetty ikkunan alareunaan ja alustaan sinitarroilla, ettei kovin kevyenä putoa, kun on vanerista tehty.

Kävin äsken kuntopolulla pari kertaa kiertämässä ja siellä päähän tuli pari jouluideaa. En ole varma, toteutanko ne, mutta ans kattoo.

ruusukranssiperhoset.jpg

RPnimikirjoitus.jpg