kynsilakkoja.jpg

n%C3%A4perr%C3%A4%20ja%20kuvaa.jpg

Tämä on nyt eka kokeilu tälle teemalle. Jollei ketään ilmaannu mukaan kuukausittaiseen haasteeseen minun ja Maijun lisäksi, tämä jää ainoaksi kerraksi. Huhtikuun näperrykset tehdään kynsilakkalopuilla. Jokainen tietää, että kynsilakkapulloihin jää aina jämiä, joihin sivellin ei yllä tai jotka uhkaavat kuivua pullonpohjille. Niitä voi muuten notkistaa laittamalla pulloon vähän kynsilakanpoistoainetta ja sitten ravistamalla pulloa. Sekoitussuhde riippuu jämähtämisasteesta ja lakan määrästä. Jos siitä tulee liian juoksevaa, jätä korkki auki ja se lakanpoistoaine haihtuu pikkuhiljaa. Tosin juoksevaakin lakkaa voi käyttää marmorointiin.

Tietysti tähän haasteeseen voi käyttää myös niitä kaikkia täysiä pulloja, joiden lakkaa ei koskaan ole tullut käyttäneeksi sopimattoman värin vuoksi. Itselläni sellaisia ei kyllä ole. Kaikki käytettään lähes loppuun. Ja jollet omista kynsilakkoja, pyydä joltain tutultasi jämiä. ;)

Vinkkejä täällä ja täällä. Kivien "marmorointia" täällä. Lisää vinkkejä täältä. Perhosia ja kukkia luodaan täällä.

Nyt Sinulla on tämä kuukausi aikaa tehdä erilaisia näperryksiä ja kokeiluja. Kuvaa tuotoksesi, tee postaus blogiisi ja ilmoita tämän postauksen kommentteihin linkki juttuusi. Lisään sen tähän loppuun, jotta muutkin osaavat tulla ihailemaan, mitä sait aikaan.

Ja sitten vain aivojumppaamaan ja miettimään, mitä kaikkea noilla kynsilakkalopuilla voi tehdä!

Mukavia luomishetkiä!

valkoruusuperhonen.jpg

RPnimikirjoitus.jpg

Mukana:

  1. Ruusuperhonen osa 1, osa 2, osa 3
  2. VT