Tutkin pakastinpäiväkirjaani ja katsoin mitä niistä löytyy eli mitä laittaisin ruuaksi.

No, päiväkirja ei ole ihan oikea sana, mutta niin olen kansion päälle kirjoittanut. Siellä on kopiopapereita rei´itettyinä. Ekalla sivulla on ison kaappipakastimen sisällöt eli siinä on yhtä monta lokeroa kuin kaapissa on hyllyjä ja laatikoita. Jokaisessa lukee sisällön nimet eli ensin on pakastushylly, seuraavana soseet ja survokset.  Sitten  yrtit, leivät, pullat ja kakut. Seuraavasta löytyvät mehut ja hillot, sitten lihat ja kalat. Alimpana ovat marjat ja raparperit sekä viimeisessä valmiit ruuat annospurkeissa, mahdolliset jäätelöt, jääpalat ja kakunkoristeet.

Keittiön pieni jääkaapin alaosassa oleva pakastin on sekalaisempi, mutta tarkoin kaikki neljän laatikon sisällöt on kirjoitettu ylös.

Merkkaan tuotteet sivuille nimellä ja sitten vain käytän tukkimiehen kirjanpitoa. Kun otan jotain pois, vedän viivan yli rastiksi, eikä minun tarvitse joka kerta kirjoittaa tuotteiden nimiä. Kun esim. mustikkapussit loppuvat, voin kesällä merkata uudet pussit viivoina, joita sitten ruksailen pois tarpeen mukaan.

Helppoa kuin heinänteko! Ja itse pysyy ajan tasalla kaikesta siitä, mitä siellä on. :)

Joten, katselin sisältöä ja päädyin ottamaan keittiön pienestä pakastimesta kinkkukuutioita ja isosta pakastimesta täältä olkkarista peruna-sipulisekoituksen. Jääkaapista ruokakermaa ja eiku uuniin tunniksi.

IMG_0001%20%282%29.jpg

Halusin myös pirtelöä, joten desi kaikkea eli Alpron vaniljarahkaa, vanhan ajan luomutäysmaitoa, vettä, raparperihilloketta ja sitten vain tehosekoitin surraamaan. Kuvassa lopputulos ja nyt on maha täynnä.

pinkkiruusu.jpg

RPnimikirjoitus.jpg