unikot%20ja%20muut.jpg

Koska eilen oli mitä ihanin kevätkesän päivä, +19.4ºC varjossa, menimme mökille. Otin mukaan joulun hyasintit ja pääsiäisen narsissit, orvokkeja ja pelakuita, etelänmatkalta (Suomen) tuomani taimet. Valkovuokko pääsi leskenlehden viereen (kukki viime vuonna juhannuksen jälkeen, juurakko saatu Itä-Suomesta kielonjuurakoiden ja marjojen kanssa) ja ne muut jaoin sinne tänne. Hyasintit ja narsissit istutin herukkapensaiden alle, sillä ne kukkivat paljon aiemmin kuin pensaat saavat lehtensä, joten eivät häiritse toisiaan. Keltaiset orvokkiruukut ovat näyttäviä mökin punaista seinää vasten. Muutamia siemeniä kätkin multiin ja peruna- ja yrttilaatikko saivat reunoilleen valkosipulinkynsiä. Pitää myyrät loitolla. Apuna on kyllä myös aurinkokennolla toimiva myyränkarkotinkin.

Kävelin maita ja mantuja ja mietin, mihin teen kukka-alueen. Päivänkakkaroita, lemmikkejä, akileijoja, ritarinkannuksia ja vaikka mitä. Siemeniä olen tilannut Korpikankaalta ja taimia Viherpeukaloilta.

Sitten otin pensselin käteen ja toiseen pienen pullon taivaansinistä maalia. Numeroin kaikki tontillamme olevat linnunpöntöt. Voin mökkikirjaan kirjata, mikä lintu minäkin vuonna pesii ja missä.

Viimekesäiset samettiruusut olivat tehneet komeat siemenkodat, joten avasin ne ja ripottelin siemenet humaloiden alle. Siinä ne viime vuonna kukkivat. En sitten tiedä, ovatko ne siemenet kelvollisia kasvamaan. Kaikkea pitää kokeilla. Kuten tänä vuonna perunat ovat jo pari viikkoa olleet ulkona kuistilla kassissa kasvamassa, kun maahan ei voi vielä laittaa. Routa on viiden sentin syvyydessä.:) Ja paprikasta laitoin niiden sisältä löytyneet pienet alut purkkiin. Jollei niistä muuta saa, niin ainakin vihreää silmäniloa.

Mitäs muuta kättentöitä mahdoin tehdä siellä? Ei nyt tule mieleen. Ehkä tänään menen jatkamaan eli vuorossa olisi paljon vedenkeittämistä ja siivoamista.

Tänä aamuna hoidin kotona kukkiani ja tein mallin seuraavan sukkaparin koristeeksi. Kopioin yhdestä mallista yhden ainoan lehden ja tein siitä itselleni ymmärrettävän ohjeen. Minun ohjeistani ei kukaan ymmärtäisi mitään, jos ne näyttäisin.:) Olen sen verran matemaattinen ihminen, että minun täytyy tehdä neuleohjeet numerolyhentein. Tuo lehtikuvio sai alkunsa siitä, että sukkaparin saaja haluaa tummasävyiset sukat ja antoi minulle vapauden taiteilla oman pääni mukaan. Ja koska ne muuten olisivat aika ankeannäköiset, päätin piristää sukkia tuolla kuviolla. En sitten tiedä, miten siinä onnistun. Kyllä niistä tulee tänne kuva, kunhan ehdin saada valmiiksi. On vain nyt muutakin hommaa. Kuten nuo mökkipuuhat ja illalla kultaottelun seuraaminen. Lupasin katsoa jääkiekkoa, jos Suomi pelaa loppuottelussa ja nyt minun on lunastettava lupaukseni. Toivon mukaan tulee voitto, etten turhaan katsele.....

ruusunnuppuperhonen.jpg

RPnimikirjoitus.jpg