P6060017.jpg?1528622260

Ikkunan läpi kuuluu liikenteen kohinaa, kuikan huutelua ja pääskysten liverrystä.

Mitään ei ole viikkoon tullut tehtyä. Joku päivä kävelimme pari kilometriä pitkin peltoja ja metsiä etsimässä edes jonkun elukan jälkiä, mutta ei ollut karhun, hirven, poron tai edes ketun jälkiä missään, metsäkauriista puhumattakaan. Ne olivat jossain toisessa suunnassa.

Torstaina sentään lukemiselta ehdin vähän virkata päiväpeitettäni, vaikka nyt pitäisi etsiä siihen lisää sopivia lankoja, kun naapurin tuoma kassi alkaa olla tyhjä.

Perjantaina bongailtiin täällä harvinaista harmaahaikaraa monen henkilön voimin ja nähtiinhän se lopulta.

Lauantaina olin mökillä ja kylvin saamani ruiskukan siemenet sinne ja tänne ja vähän tuonnekin ja liotin ihmekukkien siemeniä. Poistin kaikilta kukilta hallaharsohuput, sillä nyt ei enää pitäisi hallaa tulla. Dahlioita en silti vielä uskaltanut istuttaa ruukkuihin.

Eilisen vietin kokonaan mökillä. Kylvin ihmekukat sinne tänne, 11 kpl ja nyt vain odotellaan ihmeitä, että ne kasvaisivat ja kukkisivat.

Istuin paviljongissa lukemassa, kun takavasemmalta alkoi kuulua kummaa kahinaa ja risahtelua. Ihmettelin, tuleeko sieltä kauan odottamani ilves näkyviin, mutta se olikin vain metso, joka söi viimesyksyisiä puolukoita mökin päädyssä.

Siitä parin tunnin päästä olin grillikodassa keittämässä teetä ja lukemassa, kun kuului taas kummaa kolinaa ja viuh-viuh-ääniä. Sotka yritti kaikkiin pihan linnunpönttöihin. Se oli hädissään, kun muna oli kai tulossa.  Suolla on yksi uu, mutta siinä on jo asukki. Lähdin siis hakemaan toista uuta ja sen sitten saimme Ukkelini kanssa nostettua puuhun ja kiinnitettyä. Kastelimme kukka- ja marjapenkit ja lähdimme kotiin, joten emme vielä tiedä, onko sotka kelpuuttanut uun kodikseen. Nyt Ukkelini tekee toista uuta tuolla liiterin päädyssä, joten kohtapuoliin lähdemme taas mökille viemään sen sinne ja samalla näemme, onko eilinen uu saanut asukkaan.

Mökillä on paljon pihahommia, kun viime syksynä katkoin kaikki rannettani ohuemmat koivut nurin ja siistin mäntyjen alaoksia, jotta tuuli pääsisi puhaltamaan sääsket ja muut öttiäiset pois. Vielä pitää sahata liian tiheässä kasvavat männyt pois ja riittää Ukkelillenikin hommia polttopuutalkoissa. ;) Minä saan kärrätä monta kottikärryllistä roskia isoon kuoppaan ja harkata käpyjä ja neulasia pois kulkureiteiltä.

Ja kunhan sää tällä viikolla lämpenee,  keitän monta kattilallista vettä ja siivoan talven pölyt pois sekä kodasta että mökistä. Kunnon juhannussiivous.....

Laiskottelua tämänkin viikon siis jatkaa

keltaruusujaperho.jpg

RPnimikirjoitus.jpg