Ensimmäisen satsin mustaherukoista pakastin pieniin minikokoisiin Minigrip-pusseihin. On valmiit annokset puuron päälle laitettavaksi talven aikana.

P9070002.jpg

Toisesta satsista ajattelin ensin tehdä mustaherukkahyytelöä, mutta sitten mietin, ettemme me nyt niin paljon syö lihaa, että sitä niin paljon kuluisi. Joten keitin tänään ne mehuiksi.

Printtasin labelmakerin tuotokset, joskin kyllä oli nyt tehty vaikeaksi. Ennen ne sai printattua ilmaiseksi, nyt pitäisi maksaa kk- tai kertamaksu. Joka paikassa mainittiin, että seuraa jotain keltaista merkkiä, niin saat ilmaiseksi muutaman mallin. No, yritin kaikin tavoin sitä etsiä, mutten löytänyt, joten tein etiketin ja tallensin kuvan koneelleni. Siirsin sen Paintiin ja muutin koon pienemmäksi, tulostin pari kappaletta ja leikkasin.

Viimeksi liimasin etiketit kaksipuolisella teipillä, mutta sain mainion vinkin viime syksynä helpompaan liimaukseen. Kun ne kiinnittää maidolla, ne voi pestä pois helposti. Laiskana ihmisenä kastoin vain etiketit kupissa ja länttäsin suoraan pullon kylkeen, painelin ne varovasti kiinni talouspaperilla tuputtaen. Kelpaa minulle, vaikka siten tuore väri vähän levisikin. :)

P9030001.jpg

Perunat nostimme maanantaina ja eilen keitin niistä ensimmäiset maistiaiset. Kyllä ne ihan puikuloilta maistuivat. Samalla mökkikäyntikerralla siirsin prinsessakakkarat kesäruukuista maahan. Niiden piti olla söpöjä ja matalia, mutta minusta 70 cm ei ole matalaa...... Isot kukat niissä on ja kauniit, mutta sisälle niitä ei kannata tuoda; haisevat hiivalta.

Joriinitkin nostin ylös, pesin juurakot ja laitoin kuivumaan. Krassit ovat paleltuneet mökillä, kotipihalla ovat sen verran seinänvierustalla, että vielä kukkivat melko kauniisti. Pelakuut toin kotiin ja laitan ne talviteloille.

Vesipumppu ja letkut on otettu pois, vaikka jotkut kukat tarvitsevat vielä kastelua, kun on niin lämmintä. Syksy alkaa ensi viikolla, joten kyllä se touhu on kohta finito. Saa loputkin kukat ottaa pois.

Tosin auringonkukat eivät ole vielä kukkineet ja valkoiset liljatkin vasta avaavat nuppujaan.

Kauppaan ericat ja callunat olivat tulleet ja houkuttelevat ostamaan. Ehkä...

Tänä vuonna ei tullut pihlajanmarjoja, joten sitä hilloa en voi tehdä. Onneksi on vielä muutama purkki viimevuotisia jäljellä. Kun on vähän kaikkea, voi vaihdella puuronhöystöä tarpeeksi usein, ettei kyllästy.

Eilisaamun puuron kanssa syötäväksi tein raparperikiisseliä sitruunaisesta hillostani ja lisäsin siihen yhden banaanin. Ihan hyvää oli.

Ja nyt pyöräilemään lähtee

ruusunnuppuperhonen.jpg

RPnimikirjoitus.jpg