sinilinnut.jpg

Aamukymmeneltä porhalsin pihalle istuttamaan pihan kukat ja kylvämään hätävarat. Talvisten valopuiden kehikoihin yritän kasvattaa köynnöskrasseja ja saada myös pensaskrassin täyttämään sen alaosan. Olen säästänyt pohjasta haljenneita ämpäreitä ja rakas Ukkelini porasi parin sentin päähän pohjista ylimääräisten vesien poismenoreikiä. Täytin ämpärit mullalla ja istutin kasvattamani krassinalut niihin. Lisäksi kylvin molempien krassien siemeniä varmistamaan tuloksen. Se on nyt säistä kiinni, paleltuvatko alut ja joutuvatko krassit kasvamaan siemenistä asti uudelleen. :)

Isoihin laatikoihin laitoin pelakuita, krysanteemin ja samettiruusuja. Illalla käyn vielä laittamassa joka purkkiin valkosipulinkynsiä reunoille.

Kuistin molemmin puolin istutimme pensaslaventelin. Myyrät eivät tykkää sen tuoksusta ja pysyvät poissa.

Viherpeukaloilta tilaamani amppelitkin löysivät paikkansa.

Puoliltapäivin lastasimme autoon loput multasäkit, kanankakkapussin, krassien taimet, siemeniä, loput kukat ja rakas Ukkelini otti mukaan moottorisahan ja sen tarvitsemat "liemet". Kävimme ensin hakemassa kaksi säkillistä vuorenkilpien taimia siskoltani ja ajoimme mökille.

Siellä sitten moottorisaha soi, kun talvenkaatoja siivottiin ja minä istutin taimia, kukkia ja kylvin siemeniä. Välillä keitettiin teetä, seurustelin kurjen kanssa, kuuntelimme käen kukuntaa ja seurasimme leppälintujen ja kirjosieppojen pesintäpuuhia.

Kävimme istuttamassa 20 vuorenkilven tainta mökkitien varteen, joista muutama jo kukkikin, kun ne oli tuotu parisataa kilometriä etelämpää. Vielä on ensi ja seuraavaksikin kesäksi tilaa uusille (harvennus)taimille, sillä olemme päässeet vasta puoliväliin mökkitietä. Olen tyytväinen vasta sitten, kun koko 600 metriä on pinkkiä kukkaa täynnä.

Toisen teetauon aikana kaadoin niittykukkien siemeniä mukiin, lisäsin kesäkukkia joukkoon ja sitten vielä hiekkaa. Sekoitin sen ja niin minulla oli mukillinen kylvettävää. Aloin harrastamaan "kukkaterrorismia". Minun jäljiltäni löytyy kukkia sieltä täältä pitkin poikin tätä maata, yleisiltä alueilta. Kävelimme maantienlaitaan ja aloin heitellä siemeniä sinne tänne. Ohitin portin jälkeisen vieraan tontin ja kylvin vain omille kohdille. ;) Mitäs sitä turhaan toisten tontinreunoja kaunistamaan....

Sitten kello olikin jo vaikka mitä, joten pistettiin pillit pussiin ja lähdettiin pois.

Nyt on selkää hoidettu saunan lämmössä.

Vielä on etsittävä kuuteen kalossiin mökin portaille jotkut pienet kukat. Sinitähtösiä ajattelin, mutta tuskin niitä täältäpäin saa.

Kotipihalle en, ainakaan vielä, laittanut kukkatornia. Siihen kun menee 30 kukkaa, joten tulee kalliiksi. Yleensä ostan jämiä viimeisinä kukkapäivinä ennen juhannusta. Kun halvalla saa...

Toivon krassien onnistuvan tänä kesänä. Viime kesä oli kuuma ja kuiva, sitä edellinen kylmä ja märkä. Eikö nyt olisi tavallisen kesän vuoro?

ruusukranssiperhoset.jpg

RPnimikirjoitus.jpg