Sain Lululta Italia-keittiöpyyhkeen, muttei sitä raski sellaisena käyttää. Olen katsellut kohta viisi vuotta kirpparilta ostamaani pyyheliinatelinettä ja sen ruskea-valkoruudullista (karmeata) liinansuojusta. Siitä se ajatus sitten lähti!

Poistin liinansuojuksen, mittasin kepin koon laittamalla Italia-pyyhkeen yläosan sen ympäri, merkkasin sen ja sitten vain neula esiin.

En edes muista, milloin olen viimeksi ommellut mitään käsin. Mutta nyt pyyheliinan yläosa muotoutui tankokujaksi. Pistelin piilo-ommelta kehiin ja äkkiäkös tuo valmistui.

P2250001%20%282%29.jpg

Onneksi liinan kuvioista ei mikään kärsinyt. Pyyheliinateline (jossa ovat essut ja kausipatalaput) siivouskomeron ovessa näyttää nyt tältä. Kelpaa minulle siihen asti, että löydän jostain unikkokuvioisen keittiöpyyhkeen, josta voin tehdä vastaavan suojuksen. Siis siinä pitää olla oikeita unikonkukkia, ei mitään kamalia marimekkotyylisiä kammotuksia. Jotain

unikkopyyhe.jpg

tähän suuntaan..... (noin 55x85 cm).

Ja jos joskus haluan tehdä tuosta Italia-liinasta vaikka leivinliinan, on helppoa purkaa piilo-ommel ja poistaa sen verhokäyttö. Mutta nyt mennään näillä. Saan ihailla tuota liinaa joka päivä ja ajatella kiitollisena Lulua. :)

ruusunnuppuperhonen.jpg

RPnimikirjoitus.jpg