DSC00014.jpg

Onpa hyvä, että tänään on sadepäivä. Voi pitää vapaapäivän, sillä eilinen tuntuu selässä yhä.

Iltapäivällä sataa tihuutti, kun lähdin kaivelemaan sipuleita pihan kukkalaatikosta ämpäriin ja irrotin vielä jäljellä olevat kukat juurineen. Kaikki liljat olivat tehneet hirmuisesti sivusipuleita. Sade loppui ja sitten aloin täyttää multasäkkejä - rakas Ukkelini tuli avuksi.  Viisi tai kuusi kertaa veimme multaa säkeissä mökille. Ensin täytimme sen uuden kukkalaatikon, sitten laitoimme marjapuskien ja raparperien ympärille uutta multaa, peitimme vanhat kukkapenkit uudella multakerroksella ja teimme yhden uuden, pitkän penkin.

Kun pihan kukkalaatikko oli mullasta vapaa, vedimme maanpeitekankaan sieltä ylös ja reunoja kiertävän kolminkertaisen, pitkän pressun myös. Niille tuli käyttöä mökillä.

Jätin rakkaan Ukkelini kotiin ja menin istuttamaan kukat ja sipulit. Käärin pressun ja maanpeitekankaan laatikon ympärille talvisuojaksi, kun olin työni tehnyt. Pohjoisen puoleisen seinustan välit (kukkalaatikosta) täytimme jo aiemmin styroksilevyillä.

Ilta jo hämärsi, kun saavuin takaisin. Alaselkää särki, joten menin todella aikaisin, lääkittynä ja kipuvoiteella voideltuna, nukkumaan.

DSC00001%20%282%29.jpg

Mutta nyt on mökillä kukkalaatikko täynnä kaikenlaisia kukkia ja

DSC00002.jpg

uusi kukkapenkki pitäisi ensi keväänä olla monivärisen kaunis. Käyn vielä kylvämässä siihen ja sen ympärille valkosipulisilppua myyränkarkottimeksi. Ehkä haen suolta suopursuja ja silppuan niistäkin tuoksuvan kerroksen kukkapenkin laidoille.

Illalla toin pelakuut sisälle, kaikki kuusi, ja toivon mukaan edes yksi selviää talven yli. :)

Tänään pitäisi jaksaa laittaa callunat purkkeihinsa ja ripotella pitkin pihaa talven koristeiksi. Krysanteemit ovat valtavan kauniita, kuin värikkäitä pumpulipalloja täynnä, kun kukat ovat avautuneet. Amppelimansikoita saa yhä ja kuistin nurkassa tuoksuu kelloköynnös Alba.

Koska on ollut pari pakkasyötä, puolukat ovat kypsyneet. Joku siellä meidän mökin nurkissakin eilisiltana oli marjassa, mutta onneksi näytti jääneen meillekin puolukkasurvoksen aineita. Tänä vuonna on vähemmän marjoja kuin yleensä ja neljä näyttää olevan marjaluku terttua kohden tänä syksynä. Onneksi on varrellinen marjanpoimuri, joten saan ne marjat kyllä talteen joku päivä....

Mutta nyt lisään puita hellanpesään, ettei tarvi vielä sähköä käyttää lämmittämiseen. Takassakin on tuli.

Kuunnellaan sadepisaroiden laulua!

valkoruusuperhonen.jpg

RPnimikirjoitus.jpg