lukutoukka.jpg

Otinhan minä edellisellä saunareissulla taas kaksi kirjaa hyllystä mukaani, joten jossain vaiheessa se lukutoukka taas iskee. ;) Mutta sain kuin sainkin eilisiltana aloitettua viidennen mattosuikaleen kutomisen.

Kudoin sitä tänä aamuna katsellen samalla lähes kolmen tunnin koostetta hirvien vaelluksesta. Sitä kameraa voi katsella enää keskiyöhön asti, joten siirryn joko takaisin Viron luontokameroiden pariin tai alan seurata norppaliveä. Kait sekin jo pian avautuu.

Pientä näperrystä on riittänyt, kuten laitoin kelloköynnöksen alut kasvamaan lopulliseen ruukkuunsa, tein pari uutta kasvualustaa juorulle ja rönsyliljalle, yritän saada onnenpensaan oksan ja ruusunvarren juurtumaan. Paprikat pitäisi koulia.

Sitten tein kokeilua. Ostin kaupasta ison lasisen (koska muovista ei löytynyt) pyöreän maljakon, jonka pohjalle laitoin moninkertaisen pakkausmuovin (jottei routa palelluttaisi juuria), keräsin pihalta sen päälle isohkoja kiviä ja laitoin ostamani orvokkiastian kukat sinne piiloon yksitellen, koska suuaukosta ei paljon saa laitettua kerralla. Nyt orvokit ovat siellä totuttelemassa omaan oloonsa ja ryhdistäytymässä uudestaan kauniiksi. Eilen leikkasin sääskiverkosta pyöreän palan ja laitoin sen suuaukon peitoksi ja kiinnitin muutamalla kuminauhalla. Siitä kukat saavat vettä taivaalta, mutta pupuset/linnut/oravat eivät voi niitä kukkia syödä tai tuhota. Vien sen hautausmaalle, kunhan sää lämpenee uudestaan ja orvokit ovat kaunistuneet.

Ihanteellisinta olisi löytää muovisia palloja, joihin voisi porata reikiä parin sentin päähän pohjasta.... Mutta tällä lasisella nyt mennään.

Jollei onnistu tuo kokeilu, saahan siitä kukkamaljakon haudalle, jollei muuta. :)

pinkkiruusu.jpg

RPnimikirjoitus.jpg