keltakukka-amppeli.jpg

Tänään istuin paviljongissa kutomassa sillä aikaa, kun rakas Ukkelini kaatoi ja pätki puita mökillä.

Kotiin tultua aloin pestä kukkapurkkeja. Kukkamullassa oli viimeksi jotain vikaa ja melkein kaikki kukkani kuolivat talven aikana. Nyt heitin kaikki mullat ja kukkien raadot vihdoin roskiin (toivoin ja odotin, että ne vielä heräävät henkiin kesäauringossa), pesin purkit ja istutin uusia alkuja. Juoru, marraskuun kaktus ja rönsylilja jakautuivat moneen purkkiin. Yksi kaksivärinen amaryllis ei mahtunutkaan suunnittelemaani purkkiin, joten kun Matkahuollossa odotti paketti hakemistaan ja tarvitsin ruukun ja multaa sekä uusia viherkasveja, päätimme lähteä markettiin.

Lähestyimme jo taajamaa, kun tulimme kolaripaikalle toisena. Laitoin hätävilkut päälle ja rakas Ukkelini alkoi pysäyttää liikennettä. Jota tuli ja tuli. Aina seuraava meni oman autonsa taakse ja pysäytti seuraavan. Edessämme olleen norjalaispariskunnan rouva tuli kertomaan tilanteen ja odotettiin ambulansseja ja paloautoja yms. Paikalle tullut  (tuttu) VPK:lainen pyysi pysäyttämään liikenteen taaksemme jo aiemmin jääneeseen risteykseen ja pian meitä oli viitisenkymmentä autoa jonossa ja vähemmän toisesta suunnasta. Tunti siinä odoteltiin, että saatiin toinen kaista auki.

Kyllä siellä ehti miettiä jo moneen kertaan, että jos olisin ajanut jossain kohdin kovempaa tai olisimme lähteneet minuutin aiemmin, se olisi voinut tapahtua meille.

Paluumatkallakin vielä jonotettiin. Autonraadot oli juuri saatu läheiselle parkkipaikalle hinausauton kyytiin.

Nyt on multaa, isompi kukkapurkki, kerrottu pinkki tulilatva, peikonlehti, kurkuma ja joku vielä tuntematon viherkasvi odottamassa keittiönpöydällä, että menen laittamaan ne multiin. Ja halvalla sai, kun osuin poistomyyntiin á 2€.

Joten ei kun hommiin. Huomenna on sadepäivä ja tiedossa pyykkäystä, siivousta, saunomista ja lukemista. Jos on oikein lämmintä, menen mökille siivoamaan ja mittaamaan tarkemmin mattosuikaleitten asettelua.

Mutta huomisesta ei aina tiedä, joten nautitaan ensin tästä päivästä!

ruusujasyd%C3%A4met.jpg

RPnimikirjoitus.jpg