Koska aamulla herätessä oli aste pakkasta ja kaikki kuurassa, se tarkoitti pihapäivää.

Tyhjensimme kukkalaatikot ja amppelit. Kaivoin isosta kukkalaatikosta 12 orvokkia paperikassiin mökille vietäväksi ja sitten arovuokot, korallikeijunkukat, jalokurjenpolvet ja jalopähkämöt isoon pesuvatiin.

DSC00002%20%282%29.jpg

Leikkasin hiukan paleltuneet liljat kuistin maljakkoon ja

DSC00001%20%282%29.jpg

vedin kasan valkosipuleita ylös. Nuo olivat pihan kukkapenkeissä pupun- ja myyränkarkottimina koko kesän.

Rakas Ukkelini lähti mökille keräämään vesiletkuja pois, sillä huomenna voi olla -5ºC. Menin perässä mukanani 110 kukkasipulia, ne nostetut kukat ja muuta tarpeellista.

Aamulla siellä oli ollut -3,9ºC, joten ei ihme, että krassit olivat veteliä. :) Heittelin ne maahan pupujen syötäviksi tai maatumaan, ellei pupuja näy.

Suojasimme uuden kukkalaatikon (tehty kuormalavoista) sisäpuolen alareunat, laitoimme pohjalle risusilppua, maatuneita pihanputsauskasoja keväältä, kaadoimme pari vuotta muhineen pissakanisterin loput (sen mitä keväältä jäi lannoituksesta yli) joukkoon, heittelin kanankakkaa myyräkarkotteeksi, kaadoimme kompostiämpärillisen, kärräsimme kottikärryllisen sahanpurua ja sitten kolme säkillistä multaa. Nyt se saa tasaantua ja valua alas ja sitten viedään sinne kotipihan isosta laatikosta multaa säkeillä ja saaveilla. Ja istutan siihen kukat ja kukkasipulit.

DSC00043.jpg?1568464286

Orvokit istutin sinne tänne pitkin pihaa, mutta sen ison pesuvadin nostin laatikon sisälle pakkaselta suojaan odottamaan parempaa istutushetkeä. Mukulat, siis kukkasipulit, vein mökkiin.

Leikkasin keltaiset ja yhden oranssin liljan sekä harsokukkia mukaani ja laitoin ne liljamaljakkoon. Kukkivat päivän tai kaksi tai sitten viikon.

Nostin maasta myös hyasintit sivusipuleineen ja ne pitää istuttaa johonkin astiaan odottamaan joulua. Pelakuut kiskoin irti ruukuistaan ja toin kuistille odottamaan, että saan pihan kolme pelakuuta myös kiskottua irti ja istutettua talvisäilytysruukkuihin. Tämän illan hommia ennen seuraavaa pakkasta....

P6250021.jpg?1435250313

Siirsin mintun, ruohosipulit ja timjamin ent. perunalaatikkoon. Yrttilaatikkoon tulevat ensi kesänä perunat. Niin, ja nuokin laatikot on tehty kuormalavoista. Ei tarvi kumarrella maahan asti, vaan ovat työskentelykorkeudella. ;)

Ei tässä nyt ehdi kutomaankaan. Kaksi paria sukkia on valmiina ja kolmas puikoilla.

Että sellaista tänään.

ruusutjaperhonen.jpg

RPnimikirjoitus.jpg