P9020050.jpg

Tänään laitoin pihan kukkaruukut täyteen ericoita ja callunoita. Hain takapihalta katajanoksiakin koristeeksi niiden väleihin. Kummassakin 60x60 cm laatikossa on myös tuikkulyhty, sellainen piikkivartinen, kuin soihtu. Toinen mintunvärinen, toinen pinkkiä. Niissä palaa nyt tuikut. Valkoiseen isoon lyhtyyn laitoimme jo aamupäivällä parin päivän kynttilän, kun on ollut niin sumuista koko päivän. Se on kannon päällä. Ja jotta valoa olisi vielä enemmän, ulkotuli palaa talven tarpeita varten hankitussa telineessä. Mutta kyllä sen huomaa, että kun ei ole lunta, ei valo mihinkään kauas  näy.

Kävimme merkkaamassa joulukuusen kaatoa varten punaisella villalangalla, että se erottuu sitten lumen keskeltä. Takapihalta kaadoimme kolme kuusikaksosta. Eli kun kaksi kuusta kasvaa ihan kylkikyljessä, ei kumpikaan kasva kunnolliseksi. Siispä toinen nurin. Nyt on sitten oksia hautausmaakoristeita varten. Tosin niitä ei vielä ihan heti tarvitse tehdä.

Joskin kävin tänään apteekissa ja ostin kaksi pulloa glyse.... jotakin. No, sitä ainetta, jota lisätään veteen ja juotetaan pihlajanmarjaoksille, että ne säilyvät talven yli. Löytyi vastaava tuote.... :)

Innostuin katselemaan netistä vastaavia juttuja ja löysin tämän. Valitettavasti täällä ei paljon hortensioita kuki, tänä vuonna harvat kukat muutoinkaan ehtivät kukkaan. Mutta tuossa ohje niille, jotka niitä voivat kuivattaa.

Huomenna sitten etsimään hyviä ja marjaisia oksia, että saa niitä säilöä.

Hyvää yötä!

pinkkiruusu.jpg

RPnimikirjoitus.jpg