Lukutoukka on vienyt mennessään, joten ei tässä ole paljon muuta ehtinytkään. Istun kuistilla lukemassa sään salliessa, seurustelen perhosten kanssa, joille tein oman baarin, kuuntelen lintujen laulua ja tuulen huminaa. Olen putsannut pihamme jo aikoja sitten, ekat amppelit roikkuvat koukuissaan. Tosin tuon niistä osan sisälle öiksi, sillä toissayönäkin oli melkein kolme astetta pakkasta.

Muutama päivä sitten siirsimme Ukkelin kanssa naapurin nurmikolle levinneitä kevätesikkoja oman tonttimme reunustalle. Raparperit työntävät varttaan ylös, joten kohta saa piirakkaa. Ehkä viikon päästä....

Mökkipiha odottaa putsaajaansa. Siellä sitten eka töinä laitetaan paviljonki pystyyn nyt, kun vielä ei ole montaa sääskeä  näkynyt. Siellä voi suojassa ottaa päivänokosia siivoustöiden lomassa. Viime vuonna ei kannattanut edes siivota, kun oli koko ajan niin kylmää, ettei siellä voinut olla öitäkään.

P5180001%20%282%29.jpg

Sen verran olen askarrellut, että tein hautausmaalle viisi kukkajuttua pieniin koreihin. Kolme oikealla olevaa menivät kolmen setäni sankarihaudoille kynttilöiden kera ja nuo kaksi muuta isän sekä hänen vanhempiensa haudoille. Vihreiksi laitoin hortensian lehtiä ja hain ulkoa vuorenkilven pienimpiä lehtiä. Lisäksi otin pääsiäisenä saamani kimpun vihreät pöydältäni ja kahden kukkakimpun joukosta napsin oransseja terttuneilikoita ja  yhden nimipäiväruusuistani. Veimme ne jo perjantai-iltana hautausmaalle ja ainakin ne vielä tänä aamuna olivat ihan kunnossa ja hyviä, kun kävin kynttilät sytyttämässä. Hiukan pelkäsin, miten aavikkoeustoman käy yöpakkasilla. Saivat kai harjoitusta, sillä ostin ne jo keskiviikkona ja pidin kellarin portailla viileässä, vesiämpärissä sanomalehden sisällä. :)

P5200001%20%282%29.jpg

Tänään olen leiponut hapankermakakkuja. Ovat nyt jäähtymässä pakastamista varten. Kuusi menee pakkaseen, yhtä syödään.

Bataatit taitavat olla kypsiä, joten nyt lähden loihtimaan sapuskaa pöytään.

Suloista sunnuntaita!

ruusujasyd%C3%A4met.jpg

RPnimikirjoitus.jpg