viikottain%20logo.jpg

En yleensä ole aamuvirkku - paitsi kesäisin. Nämä aamuhetket ovat parhaita, jolloin tuuli heiluttaa verhoa ikkunassa, ulkona tuoksuvat heinät ja kukat (=kesä), nurmella on kastetta ja luvassa vihdoin viikko ilman 30 asteen helteitä. Lauantaita lukuunottamatta.

Jos olisin mökillä, voisin nuuhkia ilman täyttävää vanamon tuoksua, mutta nyt olen kotona ukkosta odotellen. Tänään pitäisi vihdoin tulla vettä kunnolla. Eilisiltana saimme esimakua siitä, mitä sadevesi saa aikaan.

Tämänpäiväiseen aamuhetkeen oli mukava herätä, kun ilmaan sekoittuu paistuvan leivän tuoksua. Leipäkoneessa on ajastetttu leipä ja se on valmis tunnin päästä.

On harmi, että makkarin ikkuna antaa pohjoiseen päin. Haluaisin herätä siihen, että aurinko kutittelisi nenänpäätä ja herättäisi minut kuin kiusoitellen. Minulla on ollut onni nukkua vuosikausia sellaisessa makkarissa edellisessä elämässäni, mutta nyt en sitä voi toteuttaa, kun idän puolella ei ole ainuttakaan ikkunaa. ;(

Viimeisen viikon ajan olen nauttinut aamuhetkistä pihalla kantaen vettä kukille, sääskiuhasta huolimatta. Olen saanut katsella perhosten lentoa omatekemän pikkuniityn yllä, pääskysten piirtämiä kaaria taivaalla, nuuhkia kesän tuoksua.

Kesän parasta aikaa on aamuhetki, kun peipponen laulaa pihapuussa, minnekään ei ole kiire ja on koko päivä edessä!

RPnimikirjoitus.jpg