Kolmen ja puolen tunnin työrupeaman jälkeen voimasaksistani lähti toinen varsi irti. Tulin kotiin, katsoin netistä lähirautakaupan valikoimaa ja yritin sinne soittaakin, muttei kukaan vastannut. Lähdin kuitenkin ajamaan sinne ja kävin paikan päällä katsomassa. Ei ollut kunnollisia Fiskarsin raivaussaksia, joten otin ensiavuksi pienemmät ja lyhyemmät halpikset ja laitoin paremmat tilaukseen.

Ohimennessä kipaisin kukkakaupan alessa. Ostin lumipalloheisi Pohjanneidon mökkipihalle.

No, jatkoin hommia suolla, mutta nyt piti keskittyä vain pajujen leikkaamiseen, kun sillä vehkeellä saattoi katkoa korkeintaan 3,5 senttisiä pensaita.

Kun olin ahertanut yhteensä 7 tuntia, päätin, että se riittää tällaiselle rasitusastmaiselle eläkeläiselle yhden päivän osalta. ;) Jatkuu huomisaamuna. Ja sunnuntaina, sillä maanantaina on hellettä, enkä silloin mene suolle suin surminkaan.

Kun olin vähän aikaa ollut kotona, en meinannut kävelemään päästä, kun nousin tuoliltani.

Kävin kuitenkin istuttamassa postilaatikon alle mökiltä tuomani isopäivänkakkaran, alemyynnin silmänilon punaisen petunian ja kolme hopealehteä. Ans kattoo, kauanko ne siellä säilyvät ennenkuin joku varastaa. Ihme kyllä, mökkitienhaaraan veräjän reunaan istuttamani isopäivänkakkara, samettiruusu ja puna-ailakki ovat saaneet olla rauhassa. Ja näyttävät komeilta yhdessä.

Tänään kylvin puna-ailakin siemeniä tienvarteen istuttamieni vuorenkilpien seuraksi. Tykkään pinkistä, joten otan myöhemmin myös maitohorsman siemeniä talteen ja kylvän sinne. Että on pinkkejä silmäniloja keväästä syksyyn.

Ensi viikolla ostan multaa ja kaivan mökille kuopan punaista särkynyttä sydäntä varten. En vielä uskaltanut sitä ostaa, kun en olisi saanut sitä kuitenkaan säilymään siihen asti, että pohja kukkapenkille olisi valmis. Kun jostain saisi pikkusydämiä. Niitä minulla joskus oli, muttei täällä. Niitä oli helppo lisätä ja ne kasvoivat hyvin melkein pelkässä hiekassa. Olisivat oiva lisä mökkitien varteen.

Mutta nyt menen suihkuun ja vaihdan lakanat petiini. Kunhan joskus aamupuolella saisin nukutuksi vähän. Se täysikuun aika....

kuuta%20ulvova%20susi.jpg

Kuuta ulvoen

persikkaruusu%20ja%20perhonen.jpg

RPnimikirjoitus.jpg