kev%C3%A4%C3%A4n%20krookukset.jpg

Tänään oli aurinkoinen iltapäivä ja lämmintä melkein +8ºC. Niinpä menin pihalle ja hakkasin nurmikkoon petkeleellä pieniä ruutuja, jotka sitten poistin lapiolla. Sitten uudestaan petkele käyttöön ja möyhensin maata kastematoja varoen. Niitä näet näkyi yllättävän paljon.

Sitten polvistuin kestokassin päälle ja kaivoin pieniä kuoppia kukkasipuleille. Laitoin lähes jokaiseen kuoppaan myös valkosipulinkynnen suojaamaan ja varmistamaan ensi kevään kukkakauneutta. Ei myyriä ole kyllä näkynyt, mutta eivätköhän ne vihulaiset jostain tyhjästä taas ilmesty ihmisten kiusaksi.

Kun olin saanut pikkuniittyni takakulman kolmion valmiiksi, laitoin nurmikonpalaset takaisin ja harkkasin vielä koivunlehtiä päälle. Huomenna vien kaikki keräämäni käytetyt kukkamullat sipuleiden päälle talvisuojaksi ja jossain vaiheessa ehkä ehdin laittaa siihen lisää lehtiäkin, jollei perjantainen lumisade peitä kaikkea maata.

Sitten laitoin lipputangon alle sinisten kukkien sipuleita, nurmikolle ja pensaiden alle eri puolille pihaa kätkin helmililjoja, postilaatikkotelineen alle vaaleanpunaisia darwintulppaaneita ja taisi sinne joku krookuskin mennä piiloon.

Seuraavaksi vanhan saunan eteen piilotin kolme sinilaukkaa ja parikymmentä posliinihyasinttia. Eiköhän niistä joku kuki ensi keväänä.

Ajoin mökille,  nostin perunat kahdesta kasvatuslaatikosta ja piilotin sielläkin sipuleita sinne tänne.

Vielä siellä kukkia kukki. Punaisia kärsämöitä, perhoskukkia, tuoksupielus, siniset hyasintit ja joku keltainen, jota en tarkemmin katsonut, että mikä se oli.

Nyt on tähtien kanssa tanssittu ja huusholli lämmitetty. Vielä voi katsella La Palman tulivuoren purkausta, pelata mahjongia ja kuunnella levyjä. Ehkä saan kudottuakin. Viime yönä valvoin melkein neljään, kun uni ei vain tullut, joten ehken saa nytkään nukuttua. No, onpahan ainakin tekemistä tarpeeksi, jollei nukuta.

Viime yönä 20 minuuttia yli puolenyön kuului kopsahdus. Ajattelin ensin, että metsäkauris juoksi päin seinää. Ei siellä ainakaan ketään ihmistä liikkunut, kun liikkeestä aktivoituva valoni ei syttynyt. Tänään sitten huomasin, että yksi kukkaruukku (siniviuhko) oli pudotettu kuistin lattialle, kahvinporoastiassa oli pieniä tassunjälkiä ja hajukin oli melkoinen. Kärppä siellä oli rymistellyt. Jos kuistilla oli myyrä käynyt, toivon mukaan kärppä sai sen saaliikseen. Pelakuut kukkivat myös vielä laatikossaan, mutta tänä vuonna en aio niitä talvettaa.

Hyvää yötä ja alkavaa viikkoa!

ruusutjaperhonen.jpg

RPnimikirjoitus.jpg