Vietän sitä ihan kirjaimellisesti. Flanellipyjama päälläni, säärystimet ja villasukat jalassani. Lämmitin juuri kaminan ja nyt on lämmintä istua kutomassa sukkia.

IMG_0001.jpg

Perjantaina vein osan joulukoristeista vintille ja vaihdoin boolimaljaan pallot. Otin hopeiset ja punaiset pois ja laitoin purppuran- ja lilanväriset tilalle. Käytän puuvillapallojen paristot loppuun ja lisäksi maljassa on värivalolanka, jonka sytytän öiksi yövaloksi. Peilipalojen päällä se valaisee tarpeeksi tämän ajan ennen kuin kevät voittaa ja pian yötkin ovat niin valoisia, ettei mitään lisävaloja tarvita.

Eilen ja toissapäivänä olin metsäsuksihiihtämässä ja kaivamassa lunta naapurin kanssa. Ensin nuotiopaikalla kaivettiin esiin makkaranpaistotynnyri ja tarvikkeet pressujen alta. Eilen avattiin mökkitienliittymä, hiihdettiin latu mökille ja katsottiin, miten siellä on talvesta selvitty.

Oravia on tänä talvena runsaasti, muutama pupun jälki näkyi ja kettukin oli tassutellut molemmissa paikoissa. Onneksi vain yhdet myyrän jäljet näkyivät tien varrella. Mökin lähellä ei yhtään. Jee!!!

Olin käynyt mökillä viimeksi 10.10.2021 ja silloin oli +7,4ºC. Talven aikana pakkasta on ollut enimmillään -37,4ºC.

Onneksi seinällä oleva aurinkokennotuuletin toimii, eivätkä ikkunat ole enää umpijäässä ja mökin ilmakin oli raikas. Myöhemmin keväällä vien sinne Midi-Pöhiskön ja saan mökin lämpimäksi paremmin ja se pidentää sielläoloaikaa keväästä syksyyn. Siellä kun ei ole sähköä, eikä niin ollen mitään lämmitystäkään... Nyt voin käyttää aurinkoa apuna.

Mutta nyt sukkien kimppuun. Saanen ne valmiiksi huomiseen mennessä.

ruusutjaperhonen.jpg

RPnimikirjoitus.jpg