On ollut aivan ihana alkukesä! ♥ Vettä ja paistetta sopivasti vuorotellen, ettei ole tarvinnut paljon kukkia ja pensaita kastella.

P6280001.jpg

Eilen ja tänään olemme kaataneet tykkylumen taivuttamia koivuja ja samalla harventaneet pikkumetsäämme. Aloitimme maantien laidasta ojanpenkalta ja etenemme siitä sisäänpäin. On melkomoista viidakkoa vielä edessä jossain vaiheessa!

Otin tänään mukaan voimasakset ja leikkasin vanhan tien päältä ja reunoista männyn- ja pajujen alkuja pois. Pari koivuakin karsin alaoksistaan, että pääsen kulkemaan autolla paremmin. Oli ihana tuuli, joka piti lentäväiset poissa ja aurinko silti lämmitti.

Nyt on sauna lämpeämässä, joten sinne kohta suunnataan.

Kunhan tulee seuraava alakuu, pitää kotipihalta leikata oksasaksilla kaikki uusimmat pajujen alut pois.

Kuusi kirjaa odottaa, että ehdin istumaan pihapaviljonkiin lukemaan.

Krassit ovat kasvaneet hyvin ulkona, eikä halloja ole ollut kiusana. Kelloköynnös on aika hidas. Amppelimansikoita on syöty jo useita ja nyt on varmaan kymmenen kohta kypsymässä.

Piakkoin saa pakastaa ensi talven mansikatkin ja juuri tänään näin kananmunaleikkuria käytettävän mansikoiden siivuttamiseen. Meillä kyllä soseutetaan melkein kaikki. Vain suurimmista tehdään siivuja kakkuihin laitettaviksi. Niitäkin vain yksi rasiallinen...

Kovasti odotan mustikka-aikaa. Toivon mukaan niitä tulee niin paljon, että saan tilaamani kolme ämpärillistä pakastettavaksi. Sillä me syömme talvella joka aamu puuron kanssa puoli desiä mustikoita kumpainenkin.

Nyt lähden tapaamaan saunatonttua.

Mukavaa viikonloppua!

ButterflyRose.jpg

RPnimikirjoitus.jpg