Aika on mennyt kirjojen parissa, pyöräillen, kukkia hoitaen jne. Olen myös virkannut ahkerasti sitä yhtä suojaverhoa, mutta siitä sitten enemmän, kun saan sen valmiiksi. Päiväpeitteeni odottaa myös viimeisiä kerroksiaan, sillä en ole jaksanut etsiä siihen lisää lankaa isosta pajuarkustani.

P9160002%20%282%29.jpg

Eilen laitoin pelakuut altakasteluruukkuihin. 

Keittiön tein keltaiseksi. Sointuu hyvin ikkunasta avautuvaan syysväritykseen. :)

P9160003%20%282%29.jpg

Lisäksi laitoin avokadot kasvamaan ruukkuihin. Ihmekukat toin pois mökiltä, sillä ne eivät siellä ehtineet kukkaan asti. Ehkä sitten kotona sisätiloissa yllättävät.

P9160004%20%282%29.jpg

Pöydän keltaisella liinalla kasvaa valkosipulinvarsia omassa laatikossaan. Olisi pitänyt ostaa jotain kanaa, että olisi saanut keltaisen laatikon..... Noitakin on jo leikattu leivälle. Hyvä keino pitää flunssapöpöt loitolla. Pian laitan toisen ja kolmannenkin astiallisen kasvamaan, sillä varsisilppua meillä kuluu paljon.

Joko kerroin, että valkosipulia kannattaa laittaa kesäkukkaistutuksiin kasvamaan kukkien joukkoon? Se houkuttelee puoleensa joitain sääskiä, jotka puolestaan syövät kirvoja, joten minun kukissani ei koko kesänä näkynyt yhtäkään kirvaa. Minusta ne ovat muutenkin kauniita, kun kiertyvät kiharalle kasvattaessaan "lehtiään". Ja niitä voi ohimennessään katkoa ja syödä tai laittaa silppuna leivälle, salaattiin, keittoon jne. Eivätkä puput tykkää niistä, joten kukat saavat olla rauhassa. ;)

P9160003.jpg

Aamupyöräilyllä sataa tihuutti, nyt paistaa aurinko vähän aikaa, sillä kyllä se sade on tulossa.

Huomenna tai tiistaina katkaisen kaikki liljat, auringonkukat ja ruusut ja vien hautausmaalle. Oma piha on laitettava talvikuntoon ja kaadettava mullat pois ruukuista. Kukka-amppelien tilalle tulee kynttilälyhtyjä ja krassilaatikon täytän kanervilla ja kuusenoksilla. Syystuuli on jo monta kertaa kaatanut kuistilla olevan pallokrysanteemin. Yksi kaunis punainen kultakoristeinen ruukkukin meni moneen osaan ja kukkaoksia katkesi. Ihmeen hyvin ne ovat pysyneet hengissä multaan työnnettyinä ja osan niistä veinkin jo hautausmaalle.

Keskiviikkoaamuna on luvassa kuurainen herätys, joten mökillä olevat matalat auringonkukat on myös pelastettava sisälle ja vedet kaadettava pois astioistaan.

Nautitaan nyt syysväreistä, sateesta, sumusta, kynttilänvalosta, hämäryydestä ja pimeydestä!

persikkaruusu%20ja%20perhonen.jpg

RPnimikirjoitus.jpg