syyslehti%C3%A4.jpg

Kun sain tiedot joulukalenterivaihtoparistani, kävin salaa tutkimassa hänen blogiaan. Valitettavasti siitä ei paljon selvinnyt, joten on yritettävä pitäytyä lomakkeen tietojen varassa. Ei ole nyt kovin helppo keissi tällä kertaa.

Olen valmistanut listan, jossa on 24 lokeroa, joihin kirjaan kunkin päivän tavaran. Tosin en tiedä, teenkö paketteja, kirjekuoria, pusseja, tulitikkulaatikoita vai mitä. Riippuu siitä, mitä saan kerättyä lokeroihin.

Tein myös alustavan suunnitelman siitä, mitä asioita kalenteri tulee pitämään sisällään. Ja yritin keksiä punaisen langan.

Suojaverho on edennyt yli puolivälin. Kohta tiivis virkkaus muuttuu reikäisemmäksi ja lopun pitäisi valmistua nopeammin. Enempää en siitä kerro.

Puissa on enää muutama lehti, mutta lehtiä en maasta haravoi. Se työ tehdään vasta keväällä, kun talvi on ensin ne hajottanut maan höysteeksi. Jotenkin naurettavaa, kun ihmiset juoksevat jokaisen maahan pudonneen lehden ja neulasen perässä - ja sitten joutuvat ostamaan lannoitteita, kun maa köyhtyy. Oma vika. Miksiköhän sen ilmaisen luonnonlannoitteen käyttö on niin vaikeaa joillekin? Mitä sitten, jos pihalla on keltainen matto - se kuuluu syksyyn! Korkeintaan sen maton voi silputa pienemmäksi, jos se häiritsee silmää.

Satuin olemaan Ruotsissa eräässä kaupassa, kun eräs (suomalainen) asiakas tuli kysymään syyslannoitetta, joka oli loppunut suomalaisista kaupoista. Myyjä sanoi, ettei syksyllä laiteta muuta kuin kalkkia, jos sille on tarvetta. Lehdet jätetään maatumaan nurmikolle. Että oletko huomannut, kuinka kauniita heidän nurmikkonsa ruotsalaisilla pihoilla sen takia ovat?

Koska nyt hirvenmetsästyksessä on menossa kiimarauhoitusaika, uskallan varmaan käydä karpalosuolla tutkimassa, saanko tänä syksynä niitä herkkuja. Puolukoitakaan en ole vielä poiminut, vaikka ne ovat nyt parhaimmillaan. Niissäkin on makueroja kasvupaikan suhteen. Mökkitontillamme on tosimakeita yksilöitä. Onneksi minulla on pitkävartinen marjanpoimuri, jolla voin niitä kerätä. Tuo karpalonpoiminta on niin vaikeaa ja varmaan vaikeannäköistäkin, että teen sitä vain salaa muiden katseilta. :)

ruusukranssiperhoset.jpg

RPnimikirjoitus.jpg