Perjantaina myöhään iltapäivällä päätimme lähteä katsomaan mökille, ovatko kukat vielä pystyssä, kun lähes myrskytuuli puhalsi kaksi päivää. Kiersimme pihan ja kaikki oli ok. Ukkelini avasi lopuksi grillikodan oven ja siellä kökötti lintu oven vieressä, lähti karkuun ja meni puukasan taa pöydän alle. Sotka! Kyllä oli kota sonnassa ja kaikki tavarat lattialla!  Se oli varmaan luullut, että kodan savupiippu on aukko uuhun ja oli sukeltanut siitä sisään ja nuohonnut sen samalla. :) Voi ressukkaa! Onneksi oli tarkoitus vasta lauantaina mennä sinne siivoamaan. Ei harmita niin paljon kuin jos se olisi tapahtunut vasta sunnuntaina, kun siivous on tehty. Ukkelini hätisteli sen pois piilostaan ja avasin toisen sääskiverkko-oven valmiiksi ja siitä se lensi ulos ja rantaan.

Aikaisin lauantaiaamuna sitten suuntasin mökille mukanani kloritea, mäntysuopaa, harja, rättejä, sankoja yms. Voi kamala sitä hajua, kun avasin oven! Siivosin kaminan päällystän, laitoin tulen kaminaan ja veden kiehumaan, siivoilin astioita lattialta, kuuntelin radiota. Kuljeskelin välillä pihalla. Kun Ukkelini tuli sinne pyörällään parin tunnin kuluttua ja alkoi tyhjentää penkkien alta klapeja ulos katokseen, arvatkaapas, mikä siellä ovenpielessä puulaatikon takana kyhjötti? No se sama pahuksen sotka!

16.06.2018%20syyllinen%20kiinni%20riista

Ukkelini kantoi sen käsissään uuhun eli telkän pönttöön eli uuttuun. Täällä se on uu. Kuvassa on rajaus riistakameran kuvasta.

Kiltisti se meni uuhun ja sinne kai jäikin putsaamaan sulkiaan noesta. Miten voi sama sotka olla niin tyhmä, että toistamiseen tulee samasta reiästä nuohoamaan röörit??!!

Ukkelini kiipesi grillikodan katolle laittamaan kanaverkkoa savupiipun suojaksi, ettei se sotka siitä enää mene sisälle sotkemaan.

Eilen sitten siivosin/desinfioin koko kodan katosta lattiaan, tiskasin astiat, heitin särkyneet astiat roskiin ja järjestelin kaiken kuntoon. Enää puuttuu astiahyllyjen eteen tulevat verhot, jotka olivat pyykissä. Istuinalustat toin kotiin multasäkissä, jätin kuistille haisemaan ja laitoin sitten tuplamäärän pesuainetta ja huuhteluainetta, kun kertakäyttöhanskat käsissäni ängin ne pesukoneeseen pyörimään.

Että tuota sotkaa on kiittäminen siitä, etten voinut fuskata yhtään siivouksessa. ;) Mutta kyllä sitten väsyttikin niin paljon, että nukuin viime yönä 11,6h!

Tänään jatkoin mökin siivouksella. Pesin ikkunat, pyyhin huonekalut, kaapit, seinätkin ja lopuksi pesin lattiat. Ukkelini tamppasi matot ja tuuletti ne. Kyllä tuoksuu puhtaalta! Siis männyltä.

Tänään oli niin lämmintä, että paarmat ovat saapuneet kiusaamaan viattomia ihmisiä. Muutama sääskikin on  näkynyt, mutta ne ovat olleet poikasääskiä, kun eivät ole ottaneet "verikokeita". Istuin saunan jälkeen kuistilla lukemassa kirjaa, mutta ihan rauhassa sai olla. Mitä nyt koppamaijat ja sarvijaakot lentelivät ympärillä.

Selkä on niin kipeä kaikesta kumartelemisesta, että saa nähdä, miten pääsen edes sänkyyni tänään. Saunassa en saanut jalkojani pestyiksi, kun en kertakaikkiaan voinut kumartua. Vaihdoin lakanat, otin ohuemman kesäpeiton käyttöön ja avasin kaikkien huoneiden ikkunat raolleen. Varmuuden vuoksi sääskiverkot ovat käytössä.

Että sellainen viikonloppu. Tuli tehtyä vähän enemmän kuin oli aikomus.

ruusunnuppuperhonen.jpg

RPnimikirjoitus.jpg