Jäädytin hautausmaalle sukulaisten haudoille jääkukkia.

PC240008.jpg

Jäätelöpurkit,

PC240016.jpg

piparipurkit,

PC250003.jpg

kuohukermapurkki,

PC240009.jpg

ja hillopurkit olivat kovaa valuuttaa ja ovat yhä.

PC240010.jpg

Keitettyä vettä purkkiin ja siihen

PC240015.jpg

kuusenoksia ja tulppaaneita. Sitten vain ulos jäätymään ja koristeet olivat valmiit yhdessä yössä vietäviksi suku- ja sankarihaudoille. Kestävät kauan, eivätkä eläimet pääse niitä syömään.

Olen myös jatkanut jäälasitiilien tekoa ja kun tänään tuli vihdoin vähäksi aikaa lumiukkokeli, kävin muuraamassa jäätyneet tiilet paikoilleen. Ostin ennen joulua led-kohdevalaisimen ja se on nyt seinän takana.

PC250024.jpg

Nyt kuistilla on jokainen pipari- ja muut purkit täynnä keitettyä vettä, joissa on jotain karamelliväriä. Kunhan pääsen kaupoille asti, ostan tulppaaneita ja jäädytän niitä sinne joukkoon, joten prinsessatornista tulee kauniimpi. Siis jos se pysyy pystyssä siihen asti, että pääsen tornia tekemään.... :)

Toisaalta pitää olla pakkasia, että vesi jäätyy, mutta toisaalta pitäisi olla plusasteita, jotta ne voi muurata. Oli aika työlästä kantaa saavillinen hötylunta kahdeksi tunniksi kylppäriin sulamaan ja sitten käydä muutama tiili muuraamassa, kunnes piti tehdä seuraava saavillinen lumipallolunta ja taas muurata pari tiiltä, taas sulattaa lunta jne. Mutta koska halusin jouluksi edes alun seinästä, tein niin. Tänään pääsin korjaamaan muhkuraiset muuraukset oikealla lumella, joskaan selkäni ei kauaa kestänyt sitä kumartelua, joten toinen puoli jäi korjaamatta. Toivon vain, ettei se koko komeus kaadu.

persikkaruusu%20ja%20perhonen.jpg

RPnimikirjoitus.jpg