Koska Windows 7:n tuki päättyi tiistaina, päätin eilen illalla ottaa vihdoin viimein koneelleni sen ilmaisen kympin. Täältä sen yhä sai. ;) Vaikka sanoivat jo viime vuonna, että siitä pitää maksaa maltaita, jos sen vielä haluaa. Ja tuolla oli ihan suomenkielinenkin, että tällainen tumpelo sitä ymmärtää. Microsofthan väittää, että pitää ostaa uusi kone, jotta sen saa siinä samalla. Ettei se muka vanhoissa koneissa toimisi. Vaan toimii se. 

En olisi halunnut ottaa sitä vieläkään, koska Win7 on paljon parempi ja yksinkertaisempi käyttää, eikä siinä ole sellaisia tietoturvaheikkouksia kuin kympissä nyt on. Mutta kun annoin itselleni kertoa, ettei enää olisi turvallista käyttää pankkipalveluita netissä seiskalla, niin en toki halua hakkereiden vievän vähiä rahojani tililtäni. Siksi alistuin ja otin tuon.

Kun kone latasi ja asensi vajaat kaksi tuntia, liitin yhteen saamiani langanpätkiä.

DSC00001.jpg

Sain näet siskolta pussillisen hänen keräämiään langanpätkiä ja pieniä keränloppuja, ja nyt saan tehtyä viimeisenkin istuinalustan. Ja jos lankaa jää, teen pöydänpäädyn rahille pidemmän istuinalustan.

Kun asennus oli valmis, aloin katsella, mitä on missäkin. Onneksi rakas Ukkelini osasi neuvoa, kun on kymppiä käyttänyt jo pidempään. Mutta yksi pulma tuli eteen ja sen kanssa taistelin aamukolmeen. En mitenkään saanut valokuvakansioista pieniä kuvia näkyviin, vaan jokaista olisi pitänyt klikata erikseen ja katsoa, mikä kuva on minkäkin "koodin" takana.  Kolmelta luovutin ja menin nukkumaan.

Heräsin puoli kymmeneltä ja aamupuuron jälkeen yritin uudestaan. Ja päivällä monta kertaa.

Oli pakko välillä lepuuttaa hermoja ja miettiä, missä on joku täppä väärin.

DSC00001.jpg

Niinpä aloin tehdä ruokaa. Tai uunihan sen teki, minä vain lykkäsin tarvikkeet sinne kulhossa. Minulla oli kilon palanen Kylmäsen porsaan ulkofilettä ja tämä resepti kuulosti maukkaalta, vaikka se onkin toisen firman sivuilla. Niinpä sitten tein sitä. Ensin mietitytti tuo siirapin määrä, mutta erittäin hyvää siitä tuli.

Syötyä oli parempi mieli ja aloin taas etsiä, miten saisin valokuvakansiot sellaisiksi kuin ne olivat ennen. Siis kannessa se oranssi kehäkukka, eikä mikään sininen vuorenhuippu ja että kuvat näkyisivät heti.

Kello taisi olla vajaa kahdeksan, kun se vihdoin löytyi ja meikäläinen hihkaisi kovaan ääneen: Jess!

Nyt sitten saatan tehdä postauksia ja laittaa kuvatkin kuin ennen. Äsken tosin sain vähän miettiä, miten kamerasta saan kuvat koneelle, kun piti siirtää se jonkun muistikorttipaikan kautta.

Taustakuvatkin saan vanhaan malliin Webshotilta ja ne vaihtuvat kerran tunnissa. Talvikuvia nyt joulun jälkeen on pyörimässä. En jaksaisi katsella yhtä ja samaa kuvaa päivätolkulla.

Eli loppu hyvin, kaikki hyvin. Puikoilla on viidennet säärystimet ja sen jälkeen on tarkoitus opetella tekemään kantapäätön sukka. :o

Nyt lämmitän keittiötä vielä hetken ja jos kahdelta malttaisi mennä nukkumaan. Eläkeläiset kun voivat nukkua silloin kun väsyttää ja nousta ylös silloin kun jaksaa ja viitsii. ;)

Hyvää yötä!

ButterflyRose.jpg

RPnimikirjoitus.jpg