Jos alkaisi purkamisen tuoreimmista kuvista ja etenisi "väärinpäin" niissä.

PC210008.jpg

Tein lähisuvulle tällaisia kortteja ja täytin lokerot punaisin, vihrein ja valkoisin tuikuin.

PC210003.jpg

Kun tein ne sarjatyönä, oli helpompaa. Ensin 10 punaista kartonkia käsittelyyn. Merkkasin kynällä taitosten kohdat, taitoin viivotinta avuksi käyttäen, leikkasin ylimääräisen alaosasta pois. Sitten liimasin tuikkukotelon kanteen glitterpaperia ja liimasin kotelon muotoonsa kaksipuolisen teipin ja liiman avulla. En leikannut siihen mitään aukkoa, sillä se olisi ollut kuitenkin ihan turhaa. Mieluummin katselen kaunista kimallusta kuin tuikkuja kortin sisällä... ;)

Seuraavaksi liimasin glitterpaperia kortin kanteen. Pujotin tuikut paikoilleen ja suljin päät punaisella kuusi-nauhalla. Hätäpäissäni keksin joulurunon, jonka printtasin, revin ne irti paperistaan ja väritin reunat vihreällä korostuskynällä, liimasin korttiin.

Viimeistelin vielä paperirosetein ja tarroin.

Kirjekuoriin laitoin osoitetarroiksi jouluisia pakettikorttitarroja ja postimerkiksi pienemmän tarran. Osan pakkasin pieneen punaiseen kassiin, jossa oli pikkuinen tonttu.

Itsetehdyistä korteista on tullut kiitoksia.

Jäisistä ulkokoristeista minulla ei ollutkaan kuvia. Löysin kaapistani matalia ja pitkulaisia vuokia. Ensin jäädytin toiseen kukkakoristeen laittamalla siihen kaksi punaista tulppaania ja päälle kuusenoksan painoksi. Kun se oli jäätynyt, vein ulos kuistille toisen samanlaisen vuoan veden täyttämänä ja käänsin jäätyneen vuoan sen päälle, jotta ne tarttuisivat yhteen. Jäätelörasiaan sekoitin vihreää vettä ja upotin siihen sinisen hyasintin kukkavarren. Kiinnitin sen pyykkipojalla.

Toin sitten molemmat sisälle ja laitoin kuumaan veteen kastellun rätin pohjan päälle ja hupsista vain, ne irtosivat vuoistaan. Toisen vein hautausmaalle ja toisen laitoin kuoppaan postilaatikon juurelle ja sen taakse sen vilkkuvan led-tuikun, jonka sain kalenterivaihdossa.

ruusutjaperhonen.jpg

RPnimikirjoitus.jpg