kyn%C3%A4.jpg

Blogissani on kolme päivää käynyt aikamoinen kuhina, muttei kukaan ole sen vertaa ehtinyt pysähtyä, että olisi käynnistään jäljen jättänyt. Kaikesta päätellen jonkun lärvikirjasivulla on ollut linkki tänne, mutten tiedä miksi eli mitä täältä haetaan. Enkä viitsi lähteä googlettamaan linkittäjää. Ehkä joku ohikulkija sen kertoo. Se yksi sadasta, joka yleensä ehtii kommentoimaankin. ;)

Meillä kaikilla on ihan yhtä monta minuuttia päivän aikana käytettävissä, mutta monet tuhlaavat niistä useimmat pelkkään tyhjään. Täällä ei voi peukuttaa, joten jos haluaa tulla nähdyksi, on kirjoitettava ihan vanhanaikaisesti kommenttia. Jotka ensin hyväksyn ennen julkaisua, jollei kirjoittaja nimenomaan halua niiden jäävän vain minun tietooni.

Onnekseni en kuulu lärvikirjaan, joten minulla on aikaa tehdä jotain järkevääkin päivien aikana. ;) Lärvikirja kun on aikasyöppö, eikä siellä kukaan ole omana itsenään. Kaikkea silotellaan, kaikkia ja kaikkea kehutaan. Ei se ole normaalia.

Hankin älykääpiökännynkin vain siksi, että voin puhua whatsappin kautta maailmalla viilettävien lasteni kanssa. He kun voivat olla missä päin maapalloa tahansa. Muttei minun kännyssäni ole käytössä mitään muuta kuin se normikänny ja whatsapp. En käytä sitä tietokoneena, radiona tai minään muunakaan kuin ihan tavallisena kännykkänä. Sitä vartenhan se on. Tietsikat ovat erikseen, samoin radiot, tv jne.

Mutta jokainen tyylillään. Mieluummin istun kuistilla katselemassa ja kuuntelemassa kevättä ja kudon samalla jotain kuin istuisin sisällä näpräämässä tietsikkaa. Olen tänä vuonna bongannut nyt 40 lintulajia, mutta sataan on vielä matkaa. Kaikkia lintuja en ole tunnistanutkaan, joten monta on mennyt ohi. Mutta kun ampuhaukka istuu kukkaruukun reunalla tai kotka kaartelee taivaalla, niin enpä olisi niitä hetkiä kokenut sisällä istumalla.

Eilen ajoin vauhdilla perille mökille (vaikka olimme varautuneet kävelemään yli puoli km). Vain yhdessä kohdassa mökkitietä jouduin ajamaan metsästä kaartaen, mutta perille pääsimme. Nyt lähdemme hakemaan kaupasta ekan kuorman multasäkkejä.

Viikonlopuksi luvataan +18ºC, joten tiedänpä, mitä teen silloin: Laitan kukkapenkit valmiiksi ja lannoitan kaikki marjapuskat, yrttimaat ja kukkapenkit.

Pian saamme laittaa pihapaviljongit molemmille pihoille ja sitten se elämä vasta alkaakin, kun voi istua seurustelemassa västäräkkien kanssa ilman sääskiä ja paarmoja, verkkoseinien suojassa! Ja lukea, kutoa tai virkata. Tai ottaa vaikka päivätorkut tuulen suhinaa, kosken kohinaa ja lintujen laulua kuunnellen....

Aurinkoista, puuhakasta kevätpäivää kaikille!

valkoruusuperhonen.jpg

RPnimikirjoitus.jpg