P6170037.jpg

Ainakin kaksi paria sukkia odottaa päättelykeijun liihottelua paikalle. Kesäkassiprojekti on käynnissä, jotain on saatu aikaan ja välillä tavaan ohjeita ja kerään niistä omani tietsikalle muistiin.

Kunhan kassi joskus valmistuu ja lähtee maailmalle, saapuu perille ja on lupa asia julkaista, sen ohje tulee tuonne omalle sivulleen.

Käsillä on ollut töitä kukkien parissa. Kun nämä kuumat ilmat eivät millään suostu loppumaan, saa vettä kantaa selkä vääränä. Lisäksi olen istuttanut 41 vuorenkilven tainta mökkipihalle ja sen tien varteen (lisää toivon vaikka kuorma-autollisen!).

Tänään vein talven yli säilyttämäni pelakuut ja ruusut mökille multaan ja istutin 34 petuniaa kukkatorniin kotipihalla. Sitten kynnet olivatkin sen näköiset, että oli lakattava ne uudelleen, kun ensin poistin vanhat. Käsityötä sekin on. Lila-sininen vaihtui pinkiksi, liimasin lisäksi vaaleanpunaisia timanttikukkia, sydämiä ja kristalleja kynnenpäihin koristeiksi. Vaan kun illalla taas oltiin kädet mullassa ja kannettiin vettä, koristeet tippuivat ties minne. No, eivät kaikki, mutta muutama.

Suuren osan päivää olen kulkenut pihalla, istunut kuistilla. Löysin takapihalta pienen kuusen ja pihlajan alut ja siirsimme ne jonon jatkoksi maantiesivustalle. Siitä kasvaa joskus näkösuojaa. Viime syksynä jo istutimme siihen riviin pihlajan, pari kuusta ja mäntyä sekä mustaherukoita. Ehkä laitan vielä tuomenoksan jatkoksi, että se juurtuisi siihen ja toisi oman tuoksunsa alkukesään. Sitten joskus.

Että ei täällä mitään tähdellistä tehdä, laiskotellaan vaan ja odotellaan malttamattomana niitä luvattuja sateita. ;)

valkoruusuperhonen.jpg

RPnimikirjoitus.jpg