Nyt alkaa kaikki olla valmista talvea varten. Äsken tein ehkä viimeisen homman, kun perkasin ylösnostamani kruunuvuokkojen mukulat kaikista varsista ja mullasta. Laitoin ne paperiseen kassiin ja ne saavat odottaa ruokakomeron takanurkassa ensi kevättä ja pääsyä maahan.

Kesäiset työkalut ja jopa polkupyöränikin ovat talviteloilla ja lumilapio haettu alas vintiltä. Kaikki 11 lyhtyä odottavat, että laitan ne puiden oksille yht'aikaa kymmenien käyttämättömien heijastimien kanssa. Suurin osa niistä on pelkkiä koristeita 40 vuodenkin takaa ja harva kimaltaa siten kuin oikean heijastimen kuuluu.

06.10.2016%20CornFlakes-heijastimet.jpg

Moniko muistaa esimerkiksi sen, että 80-luvulla CornFlakes-paketeissa oli kukon muotoisia heijastimia, joita laitettiin pyöränpinnoihin kiiltelemään?

Amaryllikset, kolme kappaletta, eivät suostuneet ollenkaan nukkumaan kesäunta, joten nyt jännityksellä odotan, saanko kukkia jouluksi vai vapuksi. Vaiko vasta juhannukseksi. Meillä kukat tosin saavat kukkia omaan tahtiinsa. Jollei haluta kukkia, ei sitten ja sen kun lykkäävät varsiaan ja lehtiään. Tosin saisivat sitten joskus kukkiakin. :)

Minulla on yksi Australian kumipuu, joka on latvaosa yhdestä isosta puusta, joka uhkasi mennä katon läpi. No, minun luonani se ei suostu sitten millään kasvamaan puuksi! Se on sellainen riippamalli, koko ajan. On ollut minulla jo yli 10 vuotta, mutta ei siitä puuta tule. Kelpaa minulle toki riippanakin.

Lintujen talviruokinta alkoi viime perjantaina. Ahkerasti ne ovatkin auringonkukansiemeniä syöneet. Ihmettelevät vain, kun suurin osa pihakoivuista kaatui lauantaina ja oksia on vähemmän, joissa siemeniä naputella auki. Oli pakko kaataa, kun olivat lahoja, kasvoivat sieniä ja kääpiä. Ei tarvitse enää pelätä, että ne kaatuvat myrskyllä auton tai talon päälle. Kummasti eteläpuoli talostakin valaistui, kun ei ole näköesteitä auringon tiellä. ;)

Minä sitten tykkään tuosta Leena Luodosta. Hän puhuu asiaa. Haravan kanssa kannattaa pitää YT-neuvotteluja, eikä poistaa pudonneita lehtiä pihaltaan. Niistähän tulee talven aikana ilmaista lannoitetta.

Jään odottelemaan ensilunta ja ensimmäisiä lumipyryjä. Tämä viikko on vielä liian lämmin, mutta ehkä ensi tai seuraavalla viikolla....

Ja eikun päättelemään taas yhdet sukat, ne Lise-Lottemalliset, mutta aikuiskokoiset.

Aurinkoista syyspäivää!

valkoruusuperhonen.jpg

RPnimikirjoitus.jpg