roseline.jpg

Virkattu hihatin

Ensin tein voipaperista kaavan tämän kuvan mukaan

hihattimen%20mitat.jpg

Lanka Schachenmayr nomotta Brazilia Glitter paljetti/hapsulanka, keltainen 3 kerää à 50 gr ja vaaleanpunainen  2,5 kerää à 50 gr

Koukku nro 5

 Aloitin koko leveydeltä ja virkkasin ensin leveän osan ja toisen hihaosan ja vasta viimeiseksi toisen hihaosan. Siten pääsee helpoimmalla. ;)

Luo 75 ketjusilmukkaa tai kunnes silmukoita on tarpeeksi eli 54 cm. (jatkossa ketjusilmukka on ohjeessani s.) Käänny ja tee pp =puolipylväs neljänteen silmukkaan koukusta laskien. Virkkaa *1 s, 1 pp* joka toiseen luotuun silmukkaan kerroksen loppuun. Käänny virkkaamalla 3 s (= pp ja s). Jatka virkkaamista, kunnes työ on 60 cm pitkä. Koukusta, käytetystä langasta ja käsialasta riippuen kerroksia on eri määrä. Ohuemmasta ja hapsuttomasta langasta virkaten voi virkata myös koko kerroksen puolipylväinä, pylväinä tai vaikka kiinteinä silmukoina. Tästä hapsulangasta tehden on hyvä jättää ilmavuutta. 

P3120002.jpg

oikealla kohta, jonka jätin auki ja vasemmalla kaulus käännettynä

En olisi minä, ellen muuttaisi ohjetta ja nyt se koski hihaosuutta. Katselin, että lepakkohiha on nätimpi ja käytännöllisempi tässä, kun osan siitä voi jättää kaulukseksi, jonka voi kääntää. Niinpä virkkasin vaaleanpunaisella kaksi kerrosta ihan normaalisti noita ruutuja ja kolmannella kääntymisen jälkeen kavensin joka viidennen ruudun jälkeen ja sen jälkeen joka kerroksella reunoissa, kunnes hiha oli kaavan mukaisessa kohdassa eli 12 cm reunasta. Sen jälkeen virkkasin suoraa niin kauan kuin lankakerässä riitti lankaa. Jätin pätkän lankaa jäljelle ja sillä ompelin hihasauman kiinni siihen asti, kunnes keltaiseen osaan oli 5 krs jäljellä. Siitä tulee sitten kaulusosa.

Kokeilin hihatinta päälleni ja koska hihat tuntuivat minulle liian lyhyiltä (en tykkää vajaamittaisista), virkkasin vielä 9 krs lisää pituutta hihoihin pyörövirkkauksena. Sitten vain päättelin langat ja se on siinä! Aikaa kului noin puoli päivää.

P3120013.jpg

 

roseline.jpg

Virkattu kesäkassi

P6290002.jpg

Kesäkassivaihto 2015

Virkkaa 200 ketjusilmukkaa vaal.sin. langalla, yhdistä piilosilmukalla.

Virkkaa 12 krs kiinteitä silmukoita, 12 krs puolipylväitä ja 12 krs pylväitä.
Virkkaa vielä 2 krs kiinteitä silmukoita.
Vaihda lanka vihreään. Virkkaa 4 ketjusilmukkaa = 1 pylväs ja 1 ketjusilmukka. Virkkaa 1 pylväs samaan kohtaan ja saat v-mallisen kuvion = tulppaanin lehdet.
*Hyppää kahden ks:n yli ja tee seur. ks:aan 1p+1kjs+1p*. *Toista* kerroksen loppuun ja päätä krs ps:lla kolmanteen kjs:aan.
Vaihda lanka punaiseen. Virkkaa 3 kjs = 1p, tee kaksi p vetämättä viimeistä langankiertoa vielä silmukoiden läpi ja vedä silmukat yhteen vasta kolmannella kertaa, joten saat tulppaanin.
Virkkaa 2kjs, tee vihreään kaareen tulppaani kolmella pylväällä, jotka virkkaat yhteen vasta viimeisen pylvään jälkeen, *2 kjs, tulppaani seur. kaareen*. *Toista* kerroksen loppuun. 2kjs ja ps krs:n ensimmäiseen tulppaaniin.
Vaihda lanka vaal.siniseen. Virkkaa 4 krs kiinteitä silmukoita. Vaihda lanka vihreään, virkkaa lehti-krs.
Vaihda lanka keltaiseen, virkkaa tulppaanikerros.
Vaihda lanka vaal.siniseen. Virkkaa 4 krs kiinteitä silmukoita.
Vaihda lanka vihreään, virkkaa lehtikrs. Vaihda lilaan, virkkaa tulppaanikrs.
Vaihda lanka vaal.siniseen, virkkaa 10 krs kiinteitä silmukoita.

Pohjakappale:

Virkkaa vaal.sinisellä 40 kjs. Käänny. 1 kjs, ks toiseen kjs:aan. Tee ks:ita krs loppuun, jatka vastapuolelle tehden päässä ensin 3ks samaan kjs:aan, virkkaa kerros loppuun ks:illa.
Päätä ps:lla  viimeiseen ks:aan.
2 kjs, ks:ita kerros loppuun ja päädyissä tarpeellinen määrä ks:ita, jotta saat oikeanmuotoisen pohjakappaleen. Itse tein suorakulmion, joten virkkasin joka nurkassa 3 ks yhteen kulmasilmukkaan.
Jatka, kunnes pohja on laukkuusi oikean kokoinen.
Kiinnitä pohja virkkaamalla se kiintein silmukoin yhteen reunojen kanssa.

Olkanauhat:
Virkkaa sinisävyisellä langalla 240 kjs. Tee puolipylväs toiseen kjs:aan. Virkkaa pp:itä krs loppuun. Käänny kahdella kjs:lla. Virkkaa 6 krs pp:itä tai tarvitsemasi määrä riippuen siitä, kuinka leveät hihnat tarvitset/haluat.

Virkkaa nauhat yläreunaan kiinni oikeat puolet vastakkain tai ompele ne haluamallasi tavalla.

Koristele, prässää, ompele halutessasi nepparit sivuihin ja yläreunan keskelle ja lisää vetoketjullinen tasku tai ompele vuori.
Variaatioita voi säveltää.

P7290010%20%282%29.jpg?1438185116

Samalla ohjeella tein itsellenikin.

roseline.jpg

Siirretty vanhasta blogistani:

Laukku siitä tuli!
07.06.2007 - 21:34


No niin, Nannukka. Lankasi on nyt tässä muodossa. Sitä jäi vielä kahden metrin pätkä, jos vaikka pitää joku nappilenksu virkata.Tässä ei ole vielä koristeita, ei vuoria, eikä koviketta pitämässä muotoa. Mietin vielä, laitanko noita vihreitä paljetteja vai otanko tähtiä tai sydämiä. Vuorikangas tuossa on näkyvillä. :) Muotokin muuttui välillä. Ensin tein puolet laukusta simpukkakuviolla, mutta päätin, etten minä nyt toista samalla tavoin tee ja purin sen. Ja kun löysin popkornin ohjeen, tein sillä ja kirjekuori vaihtui vähän isommaksi samalla. Vielä pitää päättää, millä tavoin se suljetaan. Napilla, nepparilla vai millä...

Että siinä se nyt on.

Edit-täti 08.06.2007: Sinnepäin-ohje laukkuuni:
Virkkaa 34 kjs.Käänny ja tee kiinteä silmukka toiseen ketjusilmukkaan ja rivi loppuun. Käänny. Virkkaa 2kjs (=1. pylväs) ja kolme pylvästä samaan kiinteään silmukkaan, ota koukku pois viimeisen virkkaamasi pylvään silmukasta ja vie se ensimmäisen pylvään päähän eli toisen ketjusilmukan läpi, pujota koukku neljännen pylvään (sen viimeiseksi virkkaamasi pylvään) silmukan läpi, ota langankierto koukulle ja vedä läpi = popkorni. Virkkaa 2kjs, hyppää kahden kiinteän silmukan yli ja tee kolmanteen seuraava popkorni (eli 4 pylvästä ja kiinnityssilmukka, 2 kjs...) jne. Popkornirivin jälkeen teet taas kiinteäsilmukkakerroksen (kiinteäsilmukka popkornin päähän ja 2 ks ketjusilmukkakaareen) ja toistat näitä kahta kerrosta haluamasi verran. Omassani on 7 popkorniriviä ja sen jälkeen virkkasin ~9 kerrosta kiinteitä silmukoita laukun pohjaksi. Sen jälkeen taas toistetaan noita kahta kerrosta (tarkista, että popkornit tulevat oikeinpäin molemmille reunoille! sen vuoksi en ole varma, oliko niitä 8 vai 9 kerrosta) ja tehdään saman verran popkornirivejä kuin toisella puolen.
Läppään tein ensin viimeisen kiinteäsilmukkarivin jälkeen 5 kerrosta puolipylväitä ja sen jälkeen aloin kaventaa reunoissa läpän muodon saavuttaakseni silmukan tai kaksi muutaman kerran ihan mutu-tuntumalla eli kavennuksen aloituksen jälkeen läpässä on yhteensä 10 puolipylväskerrosta. Virkkaa yksi kerros kiinteitä silmukoita koko kappaleen ympäri, jotta reunat olisivat tasaisempia osia liitettäessä. Kolokohtiin voi virkata puolipylvään, sillä varsinkin toinen popkornireunoista on polvekkeinen. :) Päätä lanka.

Sivuosat/sanka:
Virkkaa 7 kjs. Tee puolipylväs toiseen ketjusilmukkaan ja kerros loppuun eli yksi kerros on aina 6 puolipylvästä. Käänny yhdellä ketjusilmukalla ja jatka puolipylväskerroksia, kunnes se on tarpeeksi pitkä.
Ompele sivuosa/sanka paikoilleen aloittaen kiinnittämällä se ensin toisen reunan pohjaosaan. Ompele kiinni nurjalta puolen molemmista reunoistaan kiinni laukkuun ja molemmilta puolilta. Tarkista, ettei sanka jää kieroon. ;)

Lisään ja korjaan, jos jotain ilmenee. Mutta tuossa se on noin suurinpiirtein, Nannukka. :)
Tietenkin vielä pitää koristeet kiinnittää, samoin nappi tai neppari. Ja tehdä vuori. Tiimarista aion ostaa läpinäkyviä tabletteja ja leikata niistä suikaleet, joilla saan laukkuni pysymään muodossaan. :)) Rei´itän ne ja ompelen kiinni parista kohtaa, että pysyvät.

Yksi kerä vihertävää Novita Jasminia tuohon kului ihan tarkkaan. Virkkuukoukku nro 4.

 

roseline.jpg